Upam, da ne ponavljam teme ,ampak zadeva me žuli in moram cenjeni zbor kulinaričnih mojstrov vprašati naslednje.
Včeraj sva z ženo po nekoliko daljšem času spet bila v gostilni Smogavec na Gorenju pod Roglo. Tukaj imajo poleg ostalih dobrot najboljše solnograške žličnike v Sloveniji . To si upam trditi iz lastnih izkušenj ker je ta sladica sila redka na jedilnih listih če pa je, pa ni senca te, ki jo kuhajo pri Smogavc. V principu vem, kako se ta jed pripravlja vendar pa ne znam razvozlati, kako je tukaj delajo. Predvsem je rahla ko pena, na zunaj lepo zapečena v notranjosti pa kremasto mehka. Okus božanski, skratka, kraljeva jed. Vprašal sem natakarja, kako to umtnino pripravijo pa mi je v šali odvrnil, da je vse odvisno od zraka.In še da je na Rogli ta čudovit. Pomislite, od zraka ! Ampak ko sem razmišljal je mogoče kaj resnice tudi v tem, morda je pomebno kako dolgo zmes stepaš in uvedeš čimveč zraka vanjo. restavracija je bila nabito polna tako da kuharju nisem mogel težit, zato sprašujem vas, kako delate solnograške žličnike . Hvaležen bom za vsako izkušnjo.
LP
hedonist