11. apr 2008 16:40
Moje izkušnje: Pred dvemi leti sem imela irigografijo. Dan pred pregledom sem morala popiti čim več tekočine - nesladkan čaj, donat. Po tem pregledu sem se naročila na kolonoskopijo. Dva dni pred pregledom sem z napotnico šla v klinični v lekarno, kjer sem dobila 7 vrečk nekega praška. Vsaka vrečka je bila za en liter mešanice - voda + prašek. Na pregled sem mogla pridet ob 8. uri zjutraj, s čiščenjem sem začela ob 1. uri po polnoči. Preračunala sem, da vsako uro popijem en liter tekočine. Zlahka je šlo pitje tja do tretje litre, tistih zadnjih 3 - 3,5 litre je pa bila prava moraaa. Ko sem čakala na pregled sem bila trda od strahu. Če ne bi bil mož z menoj, mogoče bi celo pobegnila. Sam pregled... - odščipnil mi je dva polipa... - sam poseg me ni bolel... zelo je neprijeten... mene je pa takoooo bilooo strah, da me je celo telo bolelo. Zdravnik je stalno govoril "Gospa, sprostite se... sprostite se..." Ko sem prišla ven iz ordinacije so se mi ulile solze in sem rekla možu: "Da je samo še enkrat rekel, da se sprostim, bi ga brcnila z nogooo." Kocine se mi dvignejo, ko bi spet mogla it to delat. Pozdravček!