14. jan 2008 19:13
frina je napisal/a: |
]Podvprašanje:[/i] ali je mogoče zdrobove žličnike uspešno odtaliti, da so primerni za zakuho ? Iz enega jajceta jih je namreč za nas preveč. Hvala za vaše izkušnje. F r i n a |
14. jan 2008 19:13
frina je napisal/a: |
]Podvprašanje:[/i] ali je mogoče zdrobove žličnike uspešno odtaliti, da so primerni za zakuho ? Iz enega jajceta jih je namreč za nas preveč. Hvala za vaše izkušnje. F r i n a |
14. jan 2008 19:49
No, v resnici jih v dveh dneh pojemo čisto vse. Ampak jih jemo DVA dni ! F r i n a
14. jan 2008 19:58
Pri nas prisegamo na ribano kašo, na roko narejene rezance in narezane palačinke. V skrajni sili pridejo v poštev grisovi knedli in jetrni cmoki. Anja
14. jan 2008 20:16
Zanima me, če še kje režete rezance na roke, z nožem ? F r i n a
14. jan 2008 20:23
frina,
jaz vedno delam rezance tako, da jih razvaljam na večje površine, malce osušim in potem režem z nožem na roke. Tako delam tudi široke rezance.
Anja
14. jan 2008 20:55
Predlagam zakuho za juho cvetačne cvetove-cvetačo. Juhi da polen okus in močnate zakuhe sploh ne pogrešaš. Drugače pa uporabljan vse vrste močnatih zakuh, ki ste jih navedle, zraven pa rumeno in oranžno korenje iz juhe. lipa1
15. jan 2008 7:31
Mi pa obožujemo vlivance..... So tako dooobriiii Obvezno pa mora v juhi biti naribano korenje in svež peteršiljček ali pa drobnjak..... Lep in nasmejan dan vsem ......
15. jan 2008 10:19
Pri nas imajo moji (in jaz sama) najraje smetanove knedlčke. Naredijo se podobno kot gresovi. Malo razžvrkljam eno jajce, dodam par žlic kisle smetane (lahko tudi sladko), nekaj žlic moke in vse fino zmešam, potem pa samo še zakuham v vrelo juho. Treba je delati majhne knedelčke, da so hitro prekuhani. Včasih jih naredim mešane, se pravi da dam pol moke in pol gresa. Ti so tudi dobri. mojcca
15. jan 2008 10:43
Tudi mi zakuhamo rezance, knedelčke, palačinke. Če pa od prejšnjega dneva ostane kuhan riž, navadno kuhan, ga tudi dodamo juhi. Ni slabo.Otroci pa obožujemo krogljice in popečene kruhove kocke. lp rolada
15. jan 2008 11:39
Pri nas pa domači rezanci in gresovi knedlčki pa pri nas ne marajo redke zakuhe. lp runo01Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Enostavna zelena juha
Bananin puding z vanilijevimi rogljički