18. jun 2010 22:08
Evo, vsi moji noži ( slikano exkluzivno za to temo ):
prvi v vrsti na levi, je najdražji, nož za pršut stane nekaj evrov, kupljen je sam za rezanje tort ( pršut kupujem bolj poretko, pa še takrat narezan ). Drugi v vrsti, kupljen nekje na razprodaji cca 1€, uporabljam za rezanje kruha in morda, večjega kosa mesa. Tretji z rdečim ročajem, kupljen podobno, praktički se ne uporablja. Tisti popolnoma kovinski, je iz nevem več kakšnega " bešteka ", imam jih tri, uporabljam jih za testo in rezanje pit in štrudlov. Peti po vrsti, z rdečim ročajem, je s tenkim rezilom ( imam jih pet ) in se največ uporablja, za vse " obdelave " hrane ( rezanje, lupljenje, strganja....... ). Na desni strani je ostrilo za nože in v nekaj potezah je vsaki od teh nožev oster kot britev in sposoben rezati paradižnik ( za mene je to test ostrine noža ). Če izključim tistega dragega za pršut, vse skupaj je stalo ena tri evra. To pa je posledica dejstva, da sem jaz bogat ( pa lahko kupujem poceni ), sicer pri meni vzrok in posledico zamenjajte. ( gre namreč za to, da so rek " nisem dovoljno bogat, da kupujem poceni" izmislili kapitalisti, da bolj ožamejo tiste, ki so bolj švoh s denarjem, keč je v tem, da za trikratno ali petkratno ceno prodajo robo ki je dvakrat boljša, ali bolj po domače, daš petktat več denarja za dvakrat več muzike ). Pa pustimo filozofijo, trdim, da s tem kompletom nožev lahko speljem vsa kuhinjska opravila čisto enako kot z dvajsetkrat bolj vredno garnituro.
Me nič ne moti, tudi če uporabljate stokrat dražji komplet, če vam je to všeč in v tem uživate, trdim pa, da je moja garnitura enako dobra.
ežoj