25. okt 2018 12:05
katrin 11 zelo lepo si napisala, da je hrana strošek sestavljen iz dveh delov, denarja in časa. ne vem sicer, kakšno kmetijo imate in kaj pridelujete na kmetiji. Iz razgovora z mojimi sorodniki, ki imajo kmetijo sem ugotovila, da se, če je čas, volja in znanje kar veliko pridelat doma (meso, piščanci, zelenjava). Za hrano zato porabijo precej manj denarja, kot mi, ki živimo v bloku. Res pa je, da pa morajo delati, kar pa tudi vedno ni lahko.
Glede hrane, ki se postreže ob večjih delih na kmetiji pa menim, da se da dobro postreči "delavce" tudi za manj denarja, kot ga navaja dvorana. Saj ni potrebno kupiti vso naprej predelano hrano (ki pa je še povrhu nezdrava), ker se da iz domačih pridelkov in kupljenih od sosedov pripraviti zelo ukusne in zdrave obroke, ki zagotovo ne bodo tako dragi. Seveda je pri tem potreben čas, volja, znanje, domišljija in izkušnje. Res pa je, da nam časa vedno primanjkuje in raje pripravljamo hrano, ki je ni potrebno dolgo pripravljati - to pač ima svojo ceno.
Jaz nikoli (samo takrat, ko res drugače na gre) ne kupujem zelenjave v trgovskih centrih, ker je v glavnem vsa uvožena in tako obdelana, da ostane še dolgo sveža. Naj mi nihče ne reče, da je takšna zelenjava zdrava. Izogibam se tudi nakupu zelenjave na tržnici pri prodajalcih, ki kupujejo zelenjavo na veletržnici. Jaz kupujem zelenjavo na tržnici sezonsko zelenjavo izključno od branjevk, za katere vem, da prodajajo svojo zelenjavo. Res pa je, da ta zelenjava ni tako lepa, kot tista v trgovini, pa še dražja je. Ampak vsaj vem kaj jem . Jem pač tisto, kar v tistem letnem času je.
Lep dan, baje eden izmed zadnjih v tej jeseni.
Dan je takšen, kot si ga naredimo
dočka
Sporočilo je spremenil(a) dočka dne 25. okt 2018 12:06