Zanima me na kak način pripravite škampe na žaru. Je dovolj, če jih premažeš z olivnim oljem in daš na žar, ali pa imate še kakšne druge recepte?
Lep pozdrav
AK
Zanima me na kak način pripravite škampe na žaru. Je dovolj, če jih premažeš z olivnim oljem in daš na žar, ali pa imate še kakšne druge recepte?
Lep pozdrav
AK
14. jul 2007 22:21
Če jih na žaru pečemo cele, potem jih premažem samo z malo olivnega olja.
Včasih pa repe večjih škampov, ali repke gmaberov, tiger prawns ali shrimpsov nataknem, izmenično s kockami kake čvrste ribe, lignjev ali majhnih hobotnic, pa zelenjave, na paličice (recimo rožmarinove vejice, da ni vedno klasična kovinska palica za nabodalo) in imamo taka pisana morska nabodala.
K škampom na žaru pa niti kakšne omake ne jem, mi je njihov sladkast okus čisto dovolj.
Mamamia
mamamia
14. jul 2007 22:32
Hvala za odgovor Mamamia. Sem jih malo premazala z olivnim oljem in jih dala na žar. Kot predjed so bili dobri. Lp. AKKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špageti karbonara
Zdrobovi ocvrtki s pomakami