16. jun 2007 22:06
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10120
Poskusi s tem.
se pa strinjam s predhodnicama, da je to zelo nekorektno, siliti vse, ki jih povabiš, da jedo samo to, kar ti odrediš. Zakaj ne pusti možnosti izbire in vaju ne prosi, da pripravita tudi nekaj za mesojedce? Na ta način, kot ga je izbral, zbuja samo revolt zoper vegetarijance. Verjetno res razmišlja, češ če že pridejo na mojo zabavo, bodo pa jedli, kar jaz odredim. Amapk ko jaz vabim goste, se trudim ustreči njim, ne pa sebi.
Spoštujem vegetarijance, ampak samo do te mere, dokler tudi oni mene. Nisem za nobene skrajnosti, in to, da se ne oziraš na ljudi, ki jih vabiš k sebi, je skrajnost. In kaj bo porekel brat, ko ga bo k sebi povabil mesojedec in se ne bo oziral nanj ampak se bodo mize šibile od mesnih jedi? Bo užaljen odkorakal stran ali sploh ne bo šel? Če bi kateri od gostov tako ravnal, pa bi mu verjetno zameril?
eh, pustimo to. Jaz sem vseeno za to, da mu ustrežeta, ampak naj on pripravi jedilnik, pri tem pa vztrajajta. Če nekaj na vsak način hoče, potem naj tudi pove kaj in kako.
Sicer pa poglejta po bazi receptov pod zelenjavne jedi ali pa na temi v forumu vegetarijanski jedilniki. Tam bosta gotovo našli vleiko idej.
Mamamia
mamamia