Up.ime:
Geslo:
Pomoč pri prijavi
Kulinarična Slovenija

Kulinarični forumi/Gospodinjske teme

kvačkanje

Avtor: mizarka  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:982
Odgovor z dne - 3. feb 2011 17:17

Eno ali drugo. Meni je osebno lažje če začnem na vrhu , pa potem širam in kvačkam po potrebi.

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Avtor: Čarli08  

Član od: 4.1.2010
poslanih sporočil:220
Odgovor z dne - 9. feb 2011 22:37

Na hitro sem preletela vsebino, pa nisem zasledila. Upam, da mi lahko katera pomaga. Rada bi skvačkala poletno kapico (z luknjičastim vzorcem) za punčko, 2 leti. Nekaj takega:

 

http://www.mojalbum.com/markovic/kvackanje-za-otroke/foto/17915399#17586244

 

Na pamet se ne bi rada lotila ...

 

Čarli08

Avtor: silvija65  

Član od: 30.1.2011
poslanih sporočil:48
Odgovor z dne - 9. feb 2011 23:26

V moji zbirki vzorcev sem našla dve knjigi in sicer Pletemo in kvačkamo (Priročnik za ročna dela) avtor Ulrike in Kurt Wermut Graet iz leta 1979, kjer je opisan kratek tečaj pletenja, kvačkanja, vzorci..., našla pa sem tudi knjig DVE DESNI DVE LEVI iz leta 1974 za pletenje. V obeh knjigah so prikazani lepi vzorci za tehniko kvačkanja in pletenja.

Iz obeh knjig sem se naučila kvačkati in plesti. Kvačkam zelo rada, kupujem pa si revije HÄKELN in FILETHÄHELN v trafikah Večera. Postopki so opisani v nemškem jeziku, vendar jih s slovarjem nemškega jezika prevedem ter vačasih z mnogimi poskusi naredim.

Če katera rabi pomoč pri kakšni zanki sem na voljo. Pomoč je vedno dobrodošla.

 

silvija65

Avtor: mpodlog4  

Član od: 4.12.2009
poslanih sporočil:39
Odgovor z dne - 17. feb 2011 19:25

Tudi jaz rada kupim revijo HAKELN, žal pa nimam slovarja, sicer se iz slikovnih shem da kar dobro delati vendar pa je morda v besedilu kakšen napotek,ki je pomemben pa ga ne razumem in je potem dilema kot recimo: če nakvačkaš več malih izdelkov katere je potrebno na koncu sestaviti v celoto (zvezde,kvadrati...) nikoli ne vem kaj je prav, ali jih vi sešijete skupaj,resne vem kako bi lahko recimo pet osmerokotnikov skupaj sestavil z gosto ali plgosto pentljo, morda je pri ravnih izdelkih (pravokotniki..) bolj enostavno, ampak pri izdelkih, ki imajo konice je pa kar zoprno.Hvala za odgovor.

 

mpodlog4

Avtor: Vendelina jr.  

Član od: 17.5.2006
poslanih sporočil:8959
Odgovor z dne - 18. feb 2011 9:23

Oba načina (šivanje in kvačkanje) sta čisto okej. Ko dobiš kilometrino, veš, kdaj se kaj uporabi.

 

Vendelina jr.

Avtor: crozanc  

Član od: 16.7.2008
poslanih sporočil:17
Odgovor z dne - 16. apr 2011 12:34

zelo radabi se naučila kvačkati vrtnico pa me zanima če ima katera vzorec za kvačkano vrtnicopa tudi orhidejo

 

crozanc

Avtor: limnol  

Član od: 16.11.2001
poslanih sporočil:3661
Odgovor z dne - 16. apr 2011 13:06

Ne vem, če ti bo kaj pomagalo, ampak ena krasna vrtnica je tule:  http://www.mojalbum.com/pejicna/kvackana-vrtnica/foto/4095110

Zraven imaš link na avtorico, pa jo lahko vprašaš za navodila.

 

Lep pozdrav!

Avtor: suzana68  

Član od: 15.8.2011
poslanih sporočil:1
Odgovor z dne - 24. avg 2011 16:15

bila bi zelo vesela če kdo ima vzorec laboda

 

suzana68

Avtor: rebecca  

Član od: 19.3.2002
poslanih sporočil:2316
Odgovor z dne - 25. avg 2011 18:15

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15685&besede=kvačkanje

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Avtor: mizarka  

Član od: 24.5.2006
poslanih sporočil:982
Odgovor z dne - 25. avg 2011 18:24

Poglej v  album našega moškega Receptorja. Ne uspe mi najti albuma, mogoče boš ti imela več sreče. Receptor ima že izdelan prtiček, tako, da ti lahko posreduje tudi kakšna navodila.

 

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Napišite mnenje

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.