Preliv za torto?

šarlota  

član od: 8.4.2007

sporočila: 13

tema odprta - 4. jul 2007 11:09 | ogledi: 21.000 | odgovori: 41

Pozdrav!

Zanimajo me izkušnje s prelivom za torte, prelila bi celo torto, da bi bila enakomerno prelita na vrhu in ob straneh, s belo čokolado. Kakšno naj bo razmerje čokolada- margarina? delala pa bi nadstropno kvadratno..za poroko.Rabim pa v soboto.

Hvala za pomoč...lep deževen dan.

šarlota

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. jul 2007 11:25

Šarlota, če delaš za poroko bi ti jaz priporočila tičino maso, ker je res čisto bela pa še lahko je delati z njo. Lahko jo tudi nekaj pobarvaš z jedilnimi barvami in oblikuješ rožice...

Kar se bele čokolade tiče ti lahko it lastnih izkušenj povem, da je kar težko prelivati z njo, sploh, če biskvit in nedvi spodaj niso svetli, ker ne prikriva dobro. Bi pa jaz raje kot z margarino kupila beli čokoladni obliv, ki ga dobiš v trgovini pekarne vrhnika, res je pakirane 2 kg skupaj ampak jo lahko kasenje uporabljaš za vse sorte. To čokolado samo raztopiš in delaš z njo. Če boš imela navadno belo čokoaldo bi jaz raje dodala kokosovo maščobo (ne rabiš je veliko).

Bi pa res sploh zdaj, ko je vroče jaz na tvojem mestu delala s tičino, ker čokolada se rada topi, pa še obliv ti ne bo bel ampak rumenkast.

Tukaj imaš 2 primera: Prva je oblita z belo čokolado, druga pa oblečena s tičino maso.

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4341

http://www.moj-album.com/vstopnica/mzapggffx

jade

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jul 2007 11:28

Margarina je v tej zgodbi poplnoma odveč. Sicer je - za moj okus - margarina vedno odveč pri pecivu. Ti lepo raztopi belo čokolado (ki je itak mastna) nad soparo in pote to zadevo žlico po žlico polivaj, ker bo naprej samo kolikor toliko enakomerno teklo. v vsakem primeru pa zadevo prej malo vadi - poročna torta je preveč resna zadeva, da bi se na njej v petek popoldne učila. Vendelina jr.

šarlota  

član od: 8.4.2007

sporočila: 13

4. jul 2007 11:54

Hvala za odgovore...je pa tako men se tičina masa zelo -zelo dopade samo kaj ko je predaleč da bi šla kupit...sem iz štajerske -MB. Da bi jo naredla po receptu sama pa tud ne vem če bo ratala.Pa niti koliko je dobim iz tega recepta , ki je objavljen v bazi?! Kupljeno mam mannerjevo belo čokolado kuverture je od zadi recept: 20 dag te čokolade in 7,5 g masla. Jade vem da bo torta...rumenkasta to me niti ne moti , pa sobota bo kmalu tu, pri Goljtu pa se tud mora kupit kar velika količina tičine mase, pa je to zame preveč.Na vrhu bosta dve polovički srca...dvigjeni za cca 20 -25 stopinj...srce bom nabrizgala na peko papir s čokolado v sredini bo mrežasto....to dam strdit pol pa postavim na vrh torte, na sredini bo cvet rdeče vrtnice in dva laboda ali goloba...ne vem se še nisem odločila. naredila ju bom iz marcipana, pravtako vrtnico.Ne vem če si znaš predstavljat, če bo uspela pošljem slikco...bom pa pekla biskvit od torte nutelle. zanima me pa kako pa izpade "masa"....nekje sem zasledila da je ena torto okrasila s naslednjim receptom(mislim da torto košaro s cvetjem) : žlica margarine + sl. v prahu +barva. Iz tega je naredila vse okraske natorti, cvetje , trakce! Vedelina jr. saj sem že naredla kar nekaj tort, sicer nobene povsem prelila s prelivom, ta bo za poroko in sicer mojo (spekla bom sama sebi) , poroka bo v ožjem družinskem krogu...vendar bi rada vseeno vidla da bi dobro izpadla. šarlota

šarlota  

član od: 8.4.2007

sporočila: 13

4. jul 2007 12:03

Joj...zdaj pa ne najdem recepta, kjer je nekdo objavil/a da je delala tičino maso doma. Na pomoč šarlota

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

4. jul 2007 12:14

Šarlota, samo en namig pri namenih s čokolado.

Pred tednom dni sem skušala narediti drobtine iz čokolade, ki sem jo raztopljeno namazala na alu folijo. Čokolada se je strdila, nato pa so se drobci VSI stalili na sobni temperaturi. Čokolada je bila brez dodatkov.

 

F r i n a

šarlota  

član od: 8.4.2007

sporočila: 13

4. jul 2007 13:03

Frina hvala za nasvet....bom srce nabrizgala bolj na debelo. šarlota

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

4. jul 2007 13:51

Jaz bi pa na torto dala pravo vrtnico, (no, labodov ali golobčkov kajpak ne ), morda posladkorjeno. Saj veš, pomazati z rahlo razpenjenim beljakom, potem posuti s sladkornim prahom in osušiti. rimljanka

šarlota  

član od: 8.4.2007

sporočila: 13

4. jul 2007 13:59

Hvala Ognjič....sem našla recept. rimljanka... vrtnico in laboda(ali goloba) bosta iz marcipana, ker moj bodoči mož obožuje marcipan...jaz pa ne! šarlota

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti