mnenj na posebni strani

Ananasova strjenka

latinskoameriška sladica z ananasom

Sestavine

1 skodelica ananasovega soka

2 skodelici polnomastnega mleka

1/2 skodelice sladkorja

1/4 žličke soli

1 žlica škroba

2 rumenjaka

sladka smetana

muškatni orešček

Postopek

Skodelico 100% ananasovega soka kuhamo, dokler ga ne ostane samo še ena četrtina (najhitreje gre v ponvi) in ga pustimo, da se ohladi. Medtem zmešamo mleko (če nimamo polnomastnega, mu dodamo malo sladke smetane), sladkor in sol ter zavremo. Ohlajenemu ananasovemu soku dodamo žlico škroba in dobro zmešamo, da ni nobenih grudic. Ko mleko s sladkorjem in soljo vre, dodamo ananasov sok s škrobom in kuhamo, dokler se zmes ne začne zgoščevati (prb. 10 minut). Nato nekaj mešanice odvzamemo, jo malo ohladimo in primešamo k stepenima rumenjakoma. Nato vse skupaj zmešamo v mešanico mleka in ananasovega soka. Še nekaj časa kuhamo, da mešanica dobi gostoto pudinga. Prelijemo v posodice in damo v hladilnik za vsaj štiri ure. Ohlajeno strjenko postrežemo z nesladkano stepeno smetano in naribanim muškatnim oreščkom.

Opombe

Skodelica je 240 ml.

Ta ananasova strjenka je v latinski Ameriki znana pod imenom Natilla de pina. Ananasov sok lahko zamenjamo tudi s pomarančnim, kar pa še nisem preizkusila.

Mnenja o receptu

Mmmmm, tole me pa spominja na sladico z imenom Leche pina (jo strežejo v mehiški restavraciji)...le da so tam vključeni še koščki ananasa in pa biskvit, vse skupaj "povezano" s pudingom. Je pa božanskega okusa, zato me zanima, če mogoče kdo pozna recept za to? Bom verjetno poskusila kar s tem receptom... / _ZALA_

dobro izpade, samo predlagam da če delaš porančno strjenko daj notr še malo pomarančne lupinice / ašim