mnenj na posebni strani

Repa s kašo in fižolovo juho

kisla repa v kombinaciji s proseno kašo, fižolova juha pripravljena kot gosta omaka

Sestavine

80 dag repe

10 dag prosene kaše

malo ocvirkov za zabelo

sol

1 dl kisle smetane

fižolova juha:

1/2 kg fižola

4 žlice olja

3 stroki česna

1 lovorjev list

bazilika, majaron, origano

sol

Postopek

V malo slane vode skuhamo odcejeno repo. Posebej skuhamo proseno kašo. Prepražimo malo ocvirkov in jih polovico polijemo po repi. Dobro premešamo. Dodamo proseno kašo in polijemo še z drugo polovico ocvirkov. Spet dobro premešamo, da se sestavine prepojijo. Na koncu dodamo še kislo smetano in spet premešamo.

V slani vodi skuhamo fižol. Na olju prepražimo česen in ga zlijemo k fižolu. Dodamo začimbe in še malo kuhamo. Fižol dobro spasiramo, lahko tudi pretlačimo. Juha mora biti precej gosta.

Na krožnik nadevamo repo s kašo, kot prilogo dodamo fižolovo juho (kot žganci in golaž).

Opombe

Kuhanje fižola je zamudno. Na tem forumu sem se naučila, da je možno kuhane porcije zamrzniti v jogurtove lončke. Se super obnese!!

Mnenja o receptu

Tole si pa sploh ne predstavljam, kako zgleda.Zame je repa s proseno kašo kot enolončnica, pa tudi fižolova juha je kot enolončnica.Razen če ni tako. / buča

Buča, po novem tudi fotografiram, he he... Ko bomo naslednjič jedli, bom poslikala in poslala, vem da si je kar težko predstavljat. Repa s proseno kašo je gosta, tekočina mora med kuho povreti. Na krožniku zgleda nekako tako kot polenta in golaž... / jasna1