mnenj na posebni strani

Piščančja bedra v ananasovi omaki s čilijem

piščanec v aromatični, sladko-kisli omaki

Sestavine

6 piščančjih beder s kožo in kostmi

sol in sveže mleti črni poper

olje

1 pločevinka ananasa v lastnem soku (ananasovi obročki ali koščki, 400 do 500 g)

1 srednje velik rdeč feferon

1 limeta (lahko tudi limona)

2 stroka česna

kakor palec velik kos ingverja

2 čajni žlici jedilnega škroba (na primer gustin)

2 jušni žlici kečapa

majhna vejica žajblja

Postopek

1. Piščančja bedra začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. V ponvi jih po obeh straneh opečemo na vrelem olju. Opečena bedra naložimo v pekač. V pekač prilijemo tudi nekaj maščobe, na kateri smo bedra opekali. Pekač postavimo v pečico, predhodno ogreto na 200 stopinj. Bedra pečemo približno 45 minut (odvisno od velikosti beder).

2. V kozico vlijemo sok iz pločevinke z ananasovimi obročki. Limeto filiramo in drobno sesekljamo. Če imamo ananasove obročke, jih narežemo na manjše koščke. V kozico damo ananas, kečap, drobno sesekljana stroka česna, žajbelj, nariban (olupljen) ingver, limeto in čili, narezan na kolobarčke. Dodamo jedilni škrob, premešamo in počasi segrevamo do vrelišča. Omaka se bo s segrevanjem začela gostiti. Mešamo in po potrebi omako razredčimo z malo vode. Gosta naj bo kakor sirup. Preverimo okus in po okusu solimo.

3. Pekač z bedri vzamemo iz pečice, prilijemo omako, vsako bedro prelijemo z nekaj omake in pekač vrnemo v pečico še za 5 do 10 minut.

4. Ponudimo takoj s kuhanim rižem.

Mnenja o receptu

To je pa jed, ki bi jo skuhala le zase, saj drugim ne paše kombinacija mesa in sadja, meni pa ananas paše poleg Sarabande, lepa jed / anka