mnenj na posebni strani

Pastacotti tricolori s špinačo in rukolo

rezančna različica Manicotti-ja

Sestavine

Testo za rezance:

3 jajca

250 g moke

ščepec soli

Omaka:

1 žlička sladkorja

2 pločevinki pelatov (po 400 g)

sol po okusu (2 zravnani žlički)

poper

Nadev:

150 g ribanega parmezana Grana Padano (razdelim na polovico)

200 g ribane Mozzarelle

4 krogle Mozzarelle po 125 g (narežem na 1x1cm velike kocke)

500 g Ricotte

1 jajce

nariban muškatni orešček

sol po okusu (zravnana žlička)

poper

20 g masla

100 g rukole

100 g špinače

1 strok česna (strem ali drobno nasekljam)

~ ~ ~

bazilika

Postopek

1. Zamesim mehko testo za rezance, oblikujem 2 kroglici, pokrijem s folijo in dam počivati v hladilnik za najmanj pol ure.

2. Pelate zrežem na drobne kockice, dodam sol, poper, sladkor in kuham približno 15 minut.

3. V ponvi raztopim maslo, dodam česen, da zadiši in takoj dodam oprano, osušeno špinačo in rukolo. Pražim le toliko, da se špinača in rukola sesedeta. Preložim na cedilo in s kuhinjskim papirjem popivnam odvečno tekočino. Grobo zrežem.

4. Ricotto razporedim po dveh plasteh kuhinjskega papirja in pokrijem še z dvema plastema, da papir popije odvečno tekočino (brez skrbi, zlahka gre s papirja). V večji skledi zmešam obe Mozzarelli, osušeno Ricotto, polovico parmezana, jajce, muškatni orešček, sol, poper in osušeno narezano špinačo z rukolo. Postavim v hladilnik.

5. Razvaljam rezančno testo čim bolj na tanko in razrežem na cca. 10x12 cm velike pravokotnike, ki jih po 4 hkrati kuhamo v slanem kropu 30-60 sekund. Odlagam na prtiček enega poleg drugega, da se ne zlepijo med seboj.

6. Dno pekača, v katerega bom sproti zlagala nadevane rolice, prekrijem s polovico omake. Konkretno žlico nadeva razporedim v črto na prvo tretjino pravokotnika, ga zvijem in preložim v pekač. Nadaljujem, dokler ne porabim vsega. S preostalo omako prelijem celotno površino in posujem z drugo polovico parmezana. Pokrijem z alu folijo.

7. Pokrito pečem 30 minut v predhodno ogreti pečici na 190 stopinjah z ventilacijo (odvisno od pečice) in nato še odkrito 15 minut pri 180 stopinjah, dokler površina ne postane mehurčkasta in lepo zapečena. Posujem z narezano svežo baziliko in postrežem z zeleno solato. Dober tek!

Opombe

Pastacotti lahko pripravimo vnaprej, shranimo v hladilniku in spečemo naslednji dan.

Mnenja o receptu

Je sveže narejeno rezančno testo sploh treba kuhati? Saj se dovolj skuha v omaki, mehko je pa tudi še. Je še kak drug razlog za kuhanje? / Cila

Raje malo pokuham "za vsak slučaj", ker omake ni tako zelo veliko, da bi rolice plavale v njej in hkrati se še moka spere s testa ;) .. Morda imate prav in je to odvečen postopek. Če boste vi poskusili brez kuhanja, bom vesela povratne informacije, kako se je obneslo. / Arome