mnenj na posebni strani

Krompirjeva musaka s čemažem

samostojna jed ali priloga, brez slanine tudi vegi jed

Sestavine

tričetrt kile krompirja

3-4 kuhana jajca

čemaž, manjši šopek listov

lonček sladke smetane

150 g slanine

1 čebula

150 g sira

sol, poper

muškatni orešček

Postopek

1. Krompir skuhamo, narežemo na kolobarje, prav tako jajca.

2. V pekač nakapamo olje/maslo, položimo plast krompirja, nekaj narezanega čemaža, jajca, nariban sir, naribano/narezano čebulo in drobne kockice/trakce slanine. Solimo in popramo. Postopek ponavljamo, odvisno od količine ali velikosti pekača.

3. V sladko smetano vmešamo muškatni orešček, jo malo solimo in prelijemo čez sestavine. Po vrhu naribamo sir in pokapljamo s kvalitetnim oljem.

4. Pečemo v pečici na 180 stopinjah cca. 30 do 45 minut, odvisno od količine in koliko želimo skorjice po vrhu.

Opombe

Izven sezone čemaž shranimo v zamrzovalniku v vakumski vrečki lahko pa dodajamo čemažev pesto. Okus čemaža se pri peki porazgubi, jaz ga dodam več.

Mnenja o receptu

To bi bilo za pojest. Pa dobra fotka. / mamamia

Hvala, bi skor morala bit, sem profi fotograf in ljubitelj kuhanja:) / ivop4

Lepo, da si samozavesten :) / hedonist

Hvala.Ne gre se toliko za samozavest :) Profi fotog. pomeni da se s tem preživljam/plačujem davke. Kulinariko prebiram že dolgo in mi je všeč in je zelo uporabna. Ker sem poklicno deformiran hitro najdem "ukradene" studijske fotografije. To je bil glavni razlog da se pridružim in pokažem da ni opravičila za ukradene fotografije. Za povprečnim receptom lahko stoji dobra fotografija, samo čas si je potrebno vzet, tako kot za kuho. / ivop4

Super si tole napisal sam pa bi še dodal, da lahko za super dobrim receptom stoji bolj švoh fotografija ampak pomembno je, da je avtorska :) pa dobrodošel med nami, tuki je itak pomanjkanje moških :) / hedonist

Res je,hvala. / ivop4