mnenj na posebni strani

Makovi polžki

Idealno pecivo za na mizo ob dobri debati

Sestavine

Za cca. 450 g testa:

250 g moke KORNGOLD

75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD

1 jajce OKUS PODEŽELJA (vel. M)

125 g ohlajenega masla MILFINA

sol PIRANSKE SOLINE

Za ca. 30–40 polžkov:

450 g krhkega testa

80 ml mleka MILFINA

125 g bio mletega maka NATUR AKTIV

25 g masla MILFINA (sobne temperature)

40 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD

1 zavojček vaniljevega sladkorja BELLA

1 bio jajce NATUR AKTIV

Postopek

Krhko testo:

moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.

Makovi polžki:

za makov nadev zavremo mleko, ga odstavimo, vmešamo mak in pustimo počivati 15 minut. Nato dodamo ostale sestavine za nadev in vse dobro premešamo.

Testo položimo med 2 kosa prozorne živilske folije in ga razvaljamo v 4–5 mm debel pravokotnik. Enakomerno ga premažemo z makovim nadevom in zvijemo v približno 3 cm debelo rulado, ki jo zavijemo v prozorno živilsko folijo in damo v zamrzovalnik za 4–5 ur. Zamrznjeno rulado z ostrim nožem narežemo na 0,5 cm debele rezine. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 18–20 minut v pečici pri 175 stopinjah.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Mnenja o receptu

Danes sem naredila te makove kekse. Okus je zelo dober, izgled prav tako, malo težav sem imela z makovim nadevom, ki je bil precej tekoč. Zadevo sem rešila tako, da sem tudi ta nadev dala za nekaj časa v hladilnik. Izgled je res atraktiven in se splača potruditi. / urška_k