mnenj na posebni strani

Testenine v sirovi omaki (Mac 'N Cheese) verzija 1

okusno kosilo ali večerja

Sestavine

500 g testenin po želji (jaz najraje uporabim polžke)

25 g masla ali 2 jedilni žlici sončničnega olja

0,5 l smetane za kuhanje

25 dag naribane mocarele

25 dag naribanega edamca

1 mali paketek parmezana

drobtine

sol, poper

vegeta

curry

2 čajni žlički kisle smetane

drobnjak

Postopek

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V lonec nalijemo en liter vode, jo zavremo, posolimo, vanjo damo testenine (BREZ OLJA PROSIM!!) in kuhamo 5-8 minut.

2. V ponvi (če imate globoko teflonsko ponev, je to super) stopimo maslo ali segrejemo olje, vanjo zlijemo smetano za kuhanje, segrejemo skoraj do vretja in dodamo oba naribana sira in kislo smetano ter curry, ščepec vegete, malo sveže mletega popra ter drobnjak in kuhamo, dokler se sir na 3/4 ne stopi. Poskusimo, da vidimo, če je dosti slano.

3. Ko smo na 3/4 skuhali testenine, jih odcedimo. Pekač namažemo z margarino ali oljem, da se nam testenine ne bodo zalepile nanj. V pekač stresemo testenine in jih prelijemo z omako ter zmešamo, da se omaka fino porazdeli mednje. Posujemo z naribanim parmezanom in drobtinami, da bo skorja fino zapečena. Pečemo na 180 stopinjah 15-20 minut. Ko je pečeno, pustimo 10 minut, da se jed ohladi in serviramo. Dober tek!

Mnenja o receptu

Menim, da vegeta in curry nebi bila potrebna. Recept me spominja na nemško klasiko Käsespätzle (specli s sirom), kjer se po vrhu jedi doda še ocvrta ali sotirana čebula. / fasulas