mnenj na posebni strani

Motovilčeva solata s postrvjo

lahkotna solata z motovilcem, postrvjo, naribanim sirom ter granatnim jabolkom

Sestavine

2 fileja postrvi s kožo

1 jedilna žlica olivnega olja

50 g motovilca

polovica granatnega jabolka

nariban Grana Padano sir

pol limone

sol

poper

Postopek

Operemo motovilec in ga pustimo, da se osuši. Z obeh strani solimo in popramo fileja. V vročo ponev damo olivno olje in nato položimo fileja s kožo navzdol ter pečemo nekje do 5 minut, da se koža obarva malenkost rjavo. Nato fileja obrnemo in pečemo še nekaj minut na drugi strani, ko pa je kuhano, odstavimo z ognja in začnemo sestavljati solato. Na motovilec stisnemo limonin sok, malenkost solimo in premešamo. Nato posipamo nariban Grana Padano sir in semena granatnega jabolka ter na vrh položimo fileja postrvi. Postrežemo lahko toplo ali hladno.

Opombe

Solate se odlično prilegajo tudi pozimi..:) Semena granatnega jabolka dobimo tako, da granatno jabolko odrežemo pri dnu in ga zarežemo na krhlje in pri tem pazimo, da ne prerežemo semen, nato ga malenkost razpremo in tolčemo z žlico po lupini, da semena popadajo ven.

Za več idej vabljeni na http://tastasty.com/

Mnenja o receptu

A na motovilec ne gre nič olja? / fasulas

Fasulas za preliv lahko uporabite olje v katerem ste pripravili ribo, če želite, sama pa ne uporabim vedno olja sploh, če začinim z limono, ki solato naredi zelo osvežilno..:) / T as Tasty

uuhhhh, kosilo popolnoma po mojem okusu, njami!! T as Tasty, krasne fotografije :) / anka

Hvala anka! Me veseli, da vam je všeč..:D / T as Tasty