mnenj na posebni strani

Jabolčni hrustljavček

sladica iz kreme, jabolčnega pireja in hrustljavo strehico

Sestavine

80 g moke

110 g sladkorja

55 g masla

1 l mleka

2 vanilijeva stroka

3 rumenjaki

150 ml sladke smetane

Mix za hrustljavo strehico:

100 g masla

100 g rjavega sladkorja

10 g moke

50 g mletih mandljev

Jabolčni pire:

6 velikih jabolk

25 g masla

Postopek

Skorjica:

pregnetemo vse sestavine, da dobimo zmes, ki se drži zase, lahko pa jo razbijemo s prsti na koščke. V pekač damo peki papir, segrejemo na 10 stopinj. Zmes s prsti potresemo po papirju (kot velike drobtine zgleda) in pečemo do zlato - rjave barve.

Pire:

jabolka olupimo, razkoščičimo, zrežemo na krhlje - te pa na rezine. Dušimo v svojem soku, ko so mehke, primešamo maslo in spasiramo.

Krema:

mleko zavremo, noter damo vanilijev sladkor. Na deski vmešamo moko, sladkor, maslo (da pride krhko) - razdrobimo v mleko, stepamo z metlico, dokler ne nastane enakomerno gosto. Damo na stran, da se malo ohladi, ampak še v toplo vmešamo rumenjake. Stepemo smetano in jo postopoma vmešamo v kremo.

Serviranje:

vzamemo manjše posodice za puding, na dno damo plast kreme, nanjo plast jabolčnega pireja, čez potresemo krhke, sladke drobtine.

Opombe

Jajc ne smemo dati v vrelo kremo, ker bi zakrknilo.

Mnenja o receptu

Tale recept me spominja na eno angleško pecivo, apple crumble. Nisem ga še pekla, le jedla, ampak je bilo zelo dobro. / katrin11

Na koliko stopinj segrejemo pečico? Na 10 zagotovo ne. Drugače je pa videti dobro in bom ob prvi priliki preizkusila tale recept. / sabinaplank

segrejemo na 180 / 6goth6

Moke je verjetno 100g... / Vesnuska

se popravljam...100g lp / 6goth6