mnenj na posebni strani

Pica Diavolo

zelo okusna pica, ena mojih najljubših

Sestavine

Testo:

1 zavitek suhega kvasa

1 skodelica tople vode

3 skodelice moke

1 žlička soli

oljčno olje

Omaka:

1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja

3 stroki česna

400 g pelatov

1 žlica sveže bazilike (ali 1 žlička suhe bazilike)

1 žlica origana

1 žlička mlete paprike

1 žlička soli

1 žlica posušene pekoče paprike (lahko tudi več, odvisno, kako pekočo omako želimo imeti)

Nadev:

50 dag sira (ali mozzarele )

30 dag šunke

nekaj kosov pikantne salame

1 žlica origana

gobice

svež čili

Postopek

Testo:

v manjši posodi zmešamo kvas s toplo vodo. Kvasno mešanico dodamo moki in soli. Mešamo tako dolgo, da je testo gladko oz. mehko – ne sme biti lepljivo (če je lepljivo, je potrebno dodati več moke) .

Testo vzamemo iz sklede, ga položimo na ravno površino in pokrijemo z vlažno brisačo. Testo pustimo stati 1 uro. Po uri testo razdelimo na dva kosa. Vsak kos testa oblikujemo v kroglo in postavimo na ravno površino. Vsak del testa malce pokapljamo z oljčnim oljem ter pokrijemo s plastično folijo. Testo pustimo stati še 30 minut. Ravno površino pomokamo in nato izoblikujemo testo.

Omaka:

česen nasekljamo na drobno ali zmeljemo v mešalniku. V veliki ponvi zmešamo olivno olje in česen. Segrevamo na srednje močnem ognju, da česen zadiši. Dodamo pelate, baziliko, mleto papriko in sol. Zmešamo in pustimo vreti vsaj 30 minut. Omako nato pustimo nekaj časa stati, da se ohladi. Ko se omaka ohladi, dodamo posušeno pekočo papriko.

Nadev:

pečico segrejemo na 230 stopinj. Omako damo na testo (naj bo na vsakem delu testa približno polovica narejene omake). Na pico dodamo šunko, pikantno salamo, sir, gobice ter origano. Na vrh dodamo še nekaj narezanega čilija. Pečemo v pečici 8 do 10 minut.

Opombe

Po želji dodamo lahko dodamo še jalapeno (pekoče) paprike.

Mnenja o receptu

Za koliko pic je recept? Količine so gromozanske. / zzak1977

2-3 večje pice. sama dam malce več nadeva, zato so tudi količine večje, je pa zato pica toliko bolj dobra :) / calapinka