mnenj na posebni strani

Jagodna milina

nežna jagodna sladica, preprosta za pripravo, a odličnega okusa

Sestavine

Biskvit:

5 jajc

100 g sladkorja

75 g škroba

75 g moke

50 g mletih mandljev

Krema:

3 dl sladke smetane

250 g sira mascarpone

200 g bele čokolade

3 lističi želatine

Ostalo:

500 g svežih jagod

jagodna marmelada

1 vrečka preliva za torte

2 dl stepene smetane za dekoracijo

Postopek

Za biskvit penasto stepamo jajca in sladkor. Ko masa naraste, ročno umešamo mešanico moke, škroba in mletih mandljev. Velik, nizek pekač iz pečice obložimo s peki papirjem in nanj razporedimo biskvitno maso. Pečemo 10-12 minut na 200 stopinj.

Za kremo nad soparo raztopimo čokolado in jo med občasnim mešanjem ohladimo. V hladni vodi namočimo želatino. Stepemo smetano, ji dodamo mascarpone in ohlajeno čokolado ter nazadnje ožeto in raztopljeno želatino.

Ohlajen biskvit po dolžini prerežemo na pol (dobimo dva oblata v velikosti polovice pekača). Spodnjo plast malce navlažimo z vodo, jo na tanko premažemo z marmelado in namažemo s polovico kreme. Nanjo razporedimo polovico na koščke narezanih jagod. Drugo plast biskvita prav tako premažemo z marmelado in ga položimo na kremo z namazano stranjo navzdol. Tudi to plast navlažimo z vodo in nanjo namažemo drugo polovico kreme. Torto okrasimo s preostalimi jagodami, narezanimi na lističe, in jo prelijemo s prelivom za torte, ki smo ga pripravili po navodilih na vrečki. Okrasimo s stepeno smetano.

Opombe

Po želji lahko biskvit navlažite tudi s sladkano vodo ali sokom, vendar po moji presoji ni potrebno, saj je torta dovolj sladka.

Mnenja o receptu

zanea, ti je ponagajal škrat? Je smetane 3 cl ali 3 dl?? / branka171

Hvala, da ste zasačili škrata, ki mi je res grdo ponagajal. Seveda s 3 cl smetane ne bi bilo kaj dati v usta, 3 dcl bo kar zadostovalo. / zanea