mnenj na posebni strani

Rezanci s tofujem

zelo dobra jed z rezanci in tofujem, tako kot so jo pripravljali v oddaji Gostilna išče šefa

Sestavine

2 šalotki ali 1 srednja čebula

2 dl sladke smetane

200 g dimljenega tofuja

1 dl temne sojine omake

olje

500 g rezancev

peteršilj

4 jajca

parmezan

Postopek

Na olju prepražimo šalotko, da postekleni, dodamo sladko smetano in jo pokuhamo toliko, da se malo zgosti.

Dimljen tofu narežemo na kockice in ga mariniramo v sojini omaki (vsaj 15 minut). Tofu prepražimo na olju (brez omake, ki ostane od marinade). Prepražen tofu dodamo smetanovi omaki, dodamo tudi omako od marinade. Vse skupaj premešamo, pokuhamo do primerne gostote (da je ""gosto tekoče"") in ko že odstavimo omako, dodamo še na fino sesekljan peteršilj.

Testenine kuhamo približno 4 minute v vreli osoljeni vodi, nato jih splaknemo s hladno vodo.

Peki papir prepognemo in odrežemo polkrog (mi odrežemo kar večji kos peki papirja, da pride v pekač in damo noter vse rezance skupaj, je hitreje gotovo). Na eno stran damo testenine, polijemo z omako in na sredino dodamo rumenjak, katerega posolimo in popramo. Po vrhu vsega naribamo še malo parmezana. Nato vse to prekrijemo in papir prepogibamo, da vse skupaj ""zapremo"". Da se med peko papir ne odpre, ga na ""pregibih"" premažemo z beljakom in stisnemo.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 4 minute, rumenjak se ne sme zapeči. Ko vzamemo iz pečice, odpremo papir in lepo vse skupaj premešamo.

Mnenja o receptu

Ta recept je podoben tistemu ki ga je pripravljal Bine Voljčič / pushte

Glede recepture nimam pripomb..glede same izvedbe postopka pa imam.Smisel tega načina pripravljena hrane ( en papillote) je v tem ,da se to dela za eno osebo..v pečico damo istočasno komot 4 porcije in postrežemo vsakemu svojo. In vsak si prereže svoj papir,navadno se naredi x in se je kar iz tega.Če delaš skupno za več oseb,potrebuješ krožnike in smo na istem,kot da bi delali v keramičnem pekaču...ni več poante te priprave in zanimive postrežbe. / Vrtejbenka

Saj mi ko mamo kakšne goste tudi naredimo za vsakega posebaj in je to to / pushte

Zelo dobro, sam naslednjič bom dodala 4 dl sm etane. Za moj okus malo presuho. / PaNoRa