mnenj na posebni strani

Leche pina

sladica iz biskvitnega testa, kokosa, ananasa in vanilijeve kreme

Sestavine

Biskvit:

4 jajca

4 zvrhane žlice moke

3-4 žlice sladkorja

1 vanilijev sladkor

pol pecilnega praška

Vanilijeva krema:

0,5 l mleka

Galetta kremasti puding (Dr. Oetker)

ananasov kompot (plod 490 g)

70 g kokosove moke

sladka smetana

zmrznjene jagode za preliv ali preliv sladki greh

Postopek

Ločimo jajca. Rumenjake skupaj s sladkorjem penasto umešamo in postopoma dodajamo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Na koncu ročno primešamo stepen beljak. Vlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut. Ko je pečen, ga navlažimo z ananasovim sokom iz kompota in počakamo, da se ohladi.

Kremasti puding skuhamo po navodilu - v 0,5 l mleka z električnim mešalnikom na nizki hitrosti vmešamo puding, nato na max. hitrosti mešamo kakšno minuto. Postavimo v hladilnik za nekaj minut. Nato primešamo koščke ananasa in kokos, po želji lahko dodamo sladkor. Stepemo smetano.

Zmrznjene jagode damo v kozico, da se razpustijo. Dodamo sladkor po okusu in lahko malo ruma. Po želji zmešamo s paličnim mešalnikom.

Biskvit nadrobimo na koščke in ga položimo na krožnik ali skodelico, nanj dodamo kremo in sladko smetano, prelijemo z jagodnim prelivom.

Opombe

Biskvit je lahko tudi drugačen. Prav tako lahko namesto Galette uporabite navaden vanilijev puding (sama s pudingom še nisem preizkusila, ker mi je všeč, da ni treba mleka segrevati in je precej hitreje).

Mnenja o receptu

Super sladica zelo dobra in lepa na izgled :) / pika poka tjasy

Danes sem tole sprobala, ker sem si že dolgo želela ponarediti sladico iz Joe Penasa. Bilo je zelo dobro, ne pa čisto tako kot v Joe Penasu. Drugič bom dala malo manj biskvita ali pa ga vsaj v mikserju malo zmlela. Sicer je pa zelo sočna sladica, v ananasov sok za polivko sem dodala še malo belega ruma, za polivko pa sem naredila omako iz gozdnih sadežev. / deska