mnenj na posebni strani

Kruhki s sirom

kruhki, nekoliko slajši, s sirom

Sestavine

300 g mrzle vode

1 jajce

60 g masla ali margarine

2 čajni žlički soli

480 g krušne moke

120 g bele moke

110 g sladkorja v prahu

20 g posnetega mleka v prahu

polovica kocke kvasa

Po vrhu:

sir

sladkor

rumenjak

2 žlici mleka

Postopek

Pripravimo kvasec - iz polovice kocke kvasa, žlico sladkorja vzamemo stran od sladkorja in žlico moke in še cca. dve žlici vode.

V posodo avtomata za kruh zlijemo preostalo vodo, sol, jajce in maslo. Dodamo suhe sestavine - moko s sladkorjem in mlekom v prahu. Nastavimo na program gnetenje.

Ko se konča program, vzamemo testo ven in ga stehtamo na 60 g kose. Pustimo jih še deset minut počivati, potem jih potlačimo z roko in oblikujemo v sploščene trakce, ki jih zvijemo v štručke. Te naj vzhajajo na 30 stopinj 45 minut.

Po 45 minutah jih premažemo s stepenim rumenjakom in dvema žlicama mleka. Po vrhu posujemo nariban sir in ga rahlo potresemo s sladkorjem - ni pa nujno.

Pečemo na 190 stopinjah na srednji rešetki cca. 12 - 15 minut.

Opombe

Pride dokaj sladek mlečni kruhek, zelo rahel. To, da se posuje sir s sladkorjem, sem nekje našla - in mi je bilo čudno preizkusiti, pa ni tako slabo :) Sem ga jedla tudi s salamami in ni slabo :) Moji ga imajo raje z marmelado :)

Mnenja o receptu

to bi moralo biti dobro bom poskusil in ocenil / stanc

Jaz sem jih mogla naredit še ene 3x... Sem potem dala malo manj sladkorja, cca 90 g vse skupaj. / xxs

Odlično, odlično! Super so samo posuti s sladkorjem ali sladkorjem in sirom ali sirom in soljo. Zelo rahli . / Uly

mene pa zanima kakšna je krušna moka? / Pikipokica

Tip 850 je nejno drugo ime, ni torej več bela (tip 500), ni še črna, ki je tip 1100. Tukaj kaj več: http://www.zito.si/index.php?id=102 / rimljanka

Hm, nisem vedela :) No, sreča so drugi odgovorili. Jaz samo vem, da se dobi prav moka točno s tem imenom v trgovinah in vedno uporabim to, ampak bom zdaj lahko poskusila tudi kakšno drugo znamko. Iz te delam tudi pico. Sem pa enkrat uporabila kar navadno belo moko tip 480, ker mi je te zmanjkalo in so potem bili kruhki še malo bolj mehki. In enkrat sem jih nadevala s hrenovkami, pa ene s šunko in sirom, razmišljam še o kakem sladkem nadevu, npr. orehih. / xxs