mnenj na posebni strani

Tortilje

slastne tortilje s piščančjim mesom, zelenjavo, pelati in omako iz kisle smetane

Sestavine

tortilje

piščančje prsi

pelati (pasirano)

rdeča paprika

paradižnik, koruza

sladkor

provansalska mešanica začimb, origano, bazilika (sveža)

mozzarella

poper

čili

Omaka:

kisla smetana

majoneza

česen v prahu

poper

sol

provansalska mešanica začimb

Postopek

Piščančje prsi, papriko in paradižnik narežemo na majhne kocke. Na olje damo piščančje prsi, ki jih začinimo (posolimo, vegeta). Ko se meso lepo zapeče, dodamo rdečo papriko, koruzo in paradižnik in pelate. Vse skupaj začinimo z malo vegete (sol), sladkor (po občutku, odvisno, kako imamo radi sladko omako), poper, po želji tudi čili. Sama začinim z malo provansalskimi začimbami, malo origana (začimbe za pico) in če imam, potem obvezno dodam svežo baziliko. Na koncu še narežemo mozzarello in jo tik pred koncem položimo po celotni omaki z mesom.

Medtem naredimo omako s kislo smetano. V posodico damo par velikih žlic ali kar celo majhno kislo smetano, kateri dodamo nekaj majhnih žlic majoneze. Vse skupaj solimo, popramo, dodamo kanček česna v prahu in kanček provansalskih začimb (tukaj jih lahko tudi izpustimo). Vse skupaj premešamo.

Tortilje popečemo v ponvi, da so tople. Postrežemo tako, da tortiljo zložimo na pol in jo napolnimo s piščančjim mesom v omaki, zraven zajamemo koščke mozzarelle, na koncu pa prelijemo z omako iz kisle smetane. Tortiljo preložimo. Dober tek.

Opombe

Začimbe lahko kombinirate in namesto provansalskih začimb dodate samo origano/baziliko. Prav tako si lahko mozzarello v tortiljo položite na koncu (hladno), jo nadomestite s sirom, ali preprosto izpustite.

Mnenja o receptu

Pelati naj bodo pasirani. Za dve osebi dam polovico pišč.prsi, 1 rdečo papriko, 2 majhna paradižnika in koruzo. / Mini7

Namesto majoneze v omako iz kisle smetane jaz raje dodam jogurt,je bolj sveže+koper. / bojči

Odličnio! V omako nisem dala čilija. / breskva