mnenj na posebni strani

Tortilje, ki se stopijo v ustih

tortilije s piščancem, papriko, čebulo, sirom, solato in kislo smetano

Sestavine

1 piščančje prsi

6-8 tortilj

4-5 velikih čebul

4-5 velikih rdečih paprik

sir (ementaler)

solata

1 velika kisla smetana

olje

sol

origano

bazilika

Postopek

Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo na majhne kocke in ga na olju v ponvi pečemo toliko časa, da je pečen.

Tortilje, ki smo jih prej segreli v ponvi, namažemo s kislo smetano. Po sredini jih nadevamo s papriko in čebulo, piščancem, naribanim sirom, solato (narezano na drobne trakove) in zvijemo.

Tortilje lahko na hitro pogrejemo v pečici ali mikrovalovki, toliko, da se sir stopi, a moramo solato dodati v tortiljo naknadno, po gretju, sicer je mehka.

Mnenja o receptu

a ni 5 čebul, 5 paprik in samo ene prsi malo preveč za 8 tortilj? / andraz85

O kolicinah ne bom govorila. Sama to veckrat naredim. Dodam se kumino in chili. Super je. / gringa

Ni preveč. Meni se količinsko vedno izide,dam 4 paprike in 4 čebule, če imam pa manjše paprike in čebule, jih dam pa 5. Je pa stvar okusa, jaz imam rada malo več zelenjave in manj mesa, če imaš pa rajši več mesa, daš več prsi in npr. 3 čebule in 3 paprike. / Nixya

kaj ko se paprika zmehca dodamo piscancije meso ali posebej v drugo ponev / aereo

kaj ko se paprika zmehca dodamo piscancije meso ali posebej v drugo ponev / aereo

Rada bi se lotila teh tortilj, pa bi mogoče vanje dodala poleg te zelenjave še malo zelja. Tako namreč delajo v eni mehiški restavraciji v moji bližini. Ne vem pa kako to zelje prej obdelajo, ali ga skuhajo, ali kaj poprazijo. Ia kdo mogoče idejo kako bi lahko zelje vključila k ostalim sestavinam, pa da ne bi bilo trdo. / tinka20