mnenj na posebni strani

Moje testenine s tuno

za ljubitelje tune in testenin

Sestavine

1 velika čebula

4 stroki česna

5 konzerv tune

paradižnikova mezga 0,25 l

kečap (4-5 žlic)

peteršilj (pest)

timijan

origano

majaron

vegeta

poper

sojina omaka

1 mala žlička kisle smetane

lovorjev list

bazilika

olivno olje

pol sveže rdeče paprike

1 kocka topljenega sira

Postopek

Najprej na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Na čebulo stremo česen ter premešamo. Nato odcedimo olje iz tun v konzervi in jih stresemo v posodo s čebulo in česnom.

Dodamo nasekljan peteršilj in pustimo cca. 10 minut. Vmes mešamo. Dodamo paradižnikovo mezgo in po potrebi (odvisno od gostote) tudi kečap. Dodamo začimbe, na kocke narezano rdečo papriko ter 1 žlico sojine omake. Solimo z jedilno žlico in pol vegete ter pustimo na nizki temperaturi in vmes mešamo.

V veliko posodo nalijemo vodo, jo solimo in počakamo, da zavre. Nato vanjo stresemo testenine in kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži.

Omaki proti koncu kuhanja dodamo topljen sir in kislo smetano.

Opombe

*Vodi, v kateri kuhamo testenine, sama dodam par kapljic olja, saj se tako ne sprimejo skupaj.

*če niste pristaš olivnega olja, lahko uporabljate tudi sončničnega.

Mnenja o receptu

Zakaj kečap poleg mezge? Toliko raznovsrtnih začimb pa povrhu še Vegeto? Soja, lovor? Čebula in česen? Na koncu pa še sir poleg kisle smetane. Enostavno preveč vsega, ostane sploh še kakšna sled tune? Mi je žal in se opravičujem za mnenje, ampak tole pa ne more bit v redu, tuna v konzervi je nežna zadeva in je treba pazit da njen okus ostane. / zzak1977

Jaz tuni dodam svežo papriko,paradižnik in bučke ter malo čebule,nahitro prepražim,Zalijem s paradiž.mezgo,malo solim,počesnam in pokuham.Hitro in enostavno. / paulina d