mnenj na posebni strani

Veganska sarma

odlična sarma, ki jo z veseljem jemo tudi vsejedi

Sestavine

glava kislega zelja

nadev:

¾ skodelice riža (delno ga skuhajte in mu dodajte ostale sestavine nadeva)

dobra pest mandljev (če vas motijo kožice, jih prej blanširajte in odstranite)

100 g dimljenega tofuja

200 g navadnega tofuja

koprc

poper

majaron

timijan

peteršilj

ščep soli

olivno olje

omaka:

400 g pasiranih paradižnikov

poper

timijan

sol

malo olivnega olja

Postopek

V globok pekač zložimo v liste kisanega zelja zavit nadev iz delno kuhanega riža, nasekljanih mandljev, zdrobljenega dimljenega in navadnega tofuja, koprca, popra, majarona, timijana, peteršilja in olivnega olja. Zalijemo z omako iz pasiranih paradižnikov, popra, soli, timijana, malo olivnega olja in pečemo pokrito z alu folijo pri 180°C pol ure, lahko tudi 45 minut, če je bilo zelje trše.

Opombe

Za tisti, ki niste vegani, je simpatična tudi verzija z dimljenim Joštom (50 g naribanega sira namesto dimljenega tofuja), namesto riža uporabite tudi kuskus, namesto mandljev orehe, ampak to je pa že Sarma št. 2 :)

Mnenja o receptu

Pa je dobra! Najboljša brezmesna sarma do zdaj (nekoliko je vtis pokvarilo smrdeče zelje, ampak to je krivda trgovine/proizvajalca). V sarme sem dodal praženo čebulo, se mi je pač zdelo, da spada noter. Če koga moti rahla masa, naj ji doda dve jajčki, saj v masi ni ničesar, kar bi jo povezovalo skupaj. Ker so bile sarme naložene v treh nadstropih, sem jo v glineni posodi s pokrovom pekel dobri dve uri. lp / Vlado