mnenj na posebni strani

Torta z belo čokolado

torta z belo čokolado in sadjem

Sestavine

20 dag surovih pistacij

80 g masla

20 dag baby piškotov (plazma)

1 kg jagod oz. poljubnega sadja

0,5 l jogurta

10 dag sladkorja v prahu

30 dag bele čokolade

50 dag maskarponeja

3 zavitke po 20 g želatine fix

Postopek

Pistacije pražimo toliko časa, dokler ne zadišijo po olju (pistacije imajo poseben vonj), nato jih zmeljemo v multipraktiku s piškoti vred. V posodo stresemo zmlete pistacije in piškote, dodamo maslo in vse skupaj pregnetemo (lahko tudi z mešalnikom), da dobimo testo.

Nato testo razporedimo po tortnem modelu in vse skupaj postavimo v hladilnik, da se malo ohladi. Medtem očistimo jagode, jih prerežemo na polovico ter stopimo belo čokolado, nato pa četrt kile jagod zmešamo v mešalcu. Potem maskarpone, želatino - polovico enega zavitka pustimo, sladkor v prahu, jogurt ter belo čokolado premešamo v posodi in razdelimo kremo na dva dela. Eno polovico porabimo takšno, kakršna je, drugi pa dodamo še jagode in še preostalo polovico zavitka želatine, da vse skupaj zveže.

Polovičke jagod, ki smo si jih pripravili, razporedimo po tortnem modelu, nato kremo z jagodami lepo enakomerno razporedimo čez jagode. Na vrh tega dodamo le še kremo z belo čokolado. Vse skupaj postavimo v hladilnik, da se ohladi in strdi, okrasimo s preostankom jagod, nato pa samo še užitek!

Mnenja o receptu

Izgleda slastno:) / Iva*

pa še eno malo blond vprašanje - kje dobim nepražene in nesoljene pistacije ? ker me res zelo mika priraviti tole sladico. izgleda genialno - pohvale in komplimenti / tamarina

ponavadi jih vzamem v trgovini Kalček / zaza33