mnenj na posebni strani

Curry iz buč

curry pripravljen iz jesenskih buč

Sestavine

500 g jesenskih buč (muškatne ali hokaido)

2 srednje veliki čebuli

3 stroki česna

2 žlici curryja v prahu

mleti poper

4 žlice olivnega olja

1 žlica sezamovega olja

2 žlički soli

0,5 l vode

1 jabolko (po želji)

sladka smetana

Postopek

Buče olupimo, izdolbemo peščišče in narežemo na približno 2,5 cm velike kocke. Čebuli olupimo in na tanko narežemo. Prav tako olupimo česen in ga na drobno nasekljamo.

Olivno in sezamovo olje segrejemo in na njem prepražimo čebulo. Ko je zlato rumena, ji dodamo polovico količine česna in mleti poper. Ko česen zadiši, dodamo narezane buče in popražimo. Dodamo preostalo količino česna, curry in sol ter še malo popražimo. Nato dodamo na tanke koščke narezano jabolko in zalijemo z vodo, tako da buče niso povsem prekrite.

Ob občasnem mešanju kuhamo okoli 40 minut. Če je potrebno, prilijemo še malo vode. Ko so buče dovolj mehke, dodamo še malo smetane, da postane jed kremasta. Postrežemo z rižem basmati ali pire krompirjem.

Opombe

Ker vsebujejo buče veliko škroba, se jed lepo zgosti. Koščki buče pa se ne razkuhajo.

Mnenja o receptu

Recept sem preizkusila. Enostaven in poceni je. Zelo zanimiva kombinacija buce in jabolka, ampak odlicno. Vsem je bil zelo vsec. Zraven sem servirala se PIKANTNI INDIJSKI CURRY S ŠKAMPI, indijsko jed s ciceriko in piscanca v Curryju in seveda skupaj z rizem. Fina kombinacija! / Ana Sophie