mnenj na posebni strani

Karameliziran ananas z vanilijevim sladoledom in sečuanskim poprom

vroče - hladna, pikantna sladica

Sestavine

svež ananas, narezan na koščke (približno 2 pesti)

2 jušni žlici rjavega sladkorja

1 pomaranča

2 jušni žlici ruma

1 kavna žlička sečuanskega popra

2 kepici vanilijevega sladoleda

maslo

Postopek

Sečuanski poper v možnarju stremo v prah.

Ananas olupimo, narežemo na približno 1,5 cm debele rezine, katerim izrežemo sredinski trdi del. Rezine narežemo na manjše koščke. Stisnemo sok iz ene pomaranče. S kosmičem masla rahlo namastimo teflonsko ponev.

Koščke ananasa v ponvi na srednje močni temperaturi dušimo skupaj z rjavim sladkorjem, pomarančnim sokom in rumom, dokler večji del tekočine ne izhlapi, sladkor rahlo karamelizira in nastane gostljat sirup. Med dušenjem občasno premešamo.

Na krožnik damo kupček še vročih karameliziranih koščkov ananasa, na vrh položimo kepo vanilijevega sladoleda, potresemo s sečuanskim poprom in ponudimo takoj.

Mnenja o receptu

A bi morda lahko sečuanski poper zamenjali z navadnim? / pujsek

Lahko probate, vendar ima sečuanski poper precej različen okus in aromo (čuti se limona, pa pikantnost je drugačna), ki ni podobna okusu in aromi navadnega popra. / sarabande

Pujsek, sečuanski poper imajo na stalažah zdrave hrane v vsakem hipermarketu, cena tudi ni pretirana, tako da ni razloga, da bi ga vrgli ven iz recepta. / Vendelina jr.

Sarabande, tale recept je narejen prav za nas, karierne punce, ko potem včasih ob prihodu iz službe ekspreno hitro načaramo nekaj za štedilnikom)))) / Vendelina jr.

Ej, Sarabande, ti pa znaš osvajat (z recepti, seveda) :) Vendy, recept je super tudi za "easy going" kmečke punce, ki raje kot za šparhertom lep sončen dan preživimo med peteršiljčkom na vrtu, potem nas pa zvije, ko pride mularija iz šole in je treba v pol ure nekaj na mizo dat :))))) / mamaF

Hvala za pojasnila za sečuanski poper. Bom šla v nakup in sprobam med prazniki. / pujsek

ooo!žalostna ful nikjer ne najdem tega sečuanskega popra! v vseh hipermarketih me gledajo kot tele v nova vrata,ko jim ga omenim! lahko kaka informacija kako je pakiran kje ste ga kupili.... sladica je sicer tudi brez popra odlična!!!! / nejčica

Glede sečuanskega popra so tudi mene gledali, kot da sem padla iz vesolja. buuu / pinka