mnenj na posebni strani

Torta Pina Colada

torta s kokosovo kremo in ananasom

Sestavine

Biskvit:

12 jajc

12 zvrhanih žlic moke

12 žlic sladkorja

Krema:

0,75 l kokosovega mleka

2 smetanova pudinga

0,75 kg sira maskarpone

6 žlic sladkorja

1 - 2 želatini fix

2 ananasova kompota

beli rum

Postopek

Za biskvit ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake s sladkorjem stepamo, da postane masa penasta in bledo rumene barve. Stepemo sneg iz beljakov. V maso iz rumenjakov dodajamo najprej polovico moke in polovico snega in na rahlo zmešamo s kuhalnico. Nato dodamo še ostalo moko in sneg. Pečemo na 180 stopinjah 20 minut. Preverimo, če je biskvit pečen, ga ohladimo in 2x prerežemo. Sama biskvitne oblate vedno pečem posebej, tako da za vsak oblat posebej zamešam maso iz 4 jajc, 4 žlic moke in 4 žlic sladkorja. Oblati so tako bolj enakomerni. Čas pečenja ustrezno zmanjšam.

Za kremo v kokosovem mleku stopimo sladkor, zavremo, zakuhamo puding. Še na vroč puding položim kos alufolije, tako da prekrije celotno površino. Če med folijo in pudingom ni zraka, se ne bo naredila kožica. Puding ohladimo. V hladnega vmešamo maskarpone. Preverimo, če je krema dovolj sladka. Vmešamo še želatino fix in damo za dobro uro na hladno. Ananas odcedimo. V del ananasovega soka vmešamo beli rum po okusu in s tem prepojimo biskvitne oblate. Prvi oblat namažemo z 1/3 kreme, nanjo razporedimo ananas in pokrijemo z drugim oblatom. Rahlo pritisnemo, da ananas potone v kremo. Ponovimo še enkrat. Na koncu torto premažemo s preostalo kremo in okrasimo.

Opombe

Drugič, ko sem delala to torto, sem namesto kokosovega mleka v pločevinki uporabila kokosov koncentrat (100% dehidriran kokos, dobi se v 200 g blokih), ki sem ga po navodilih z embalaže redčila z vodo. Okus je bil bolj kokosast =) Torta naj bo vsaj eno uro pred serviranjem na sobni temperaturi, ker je drugače krema pretrda, okus pa manj izrazit.

Mnenja o receptu

Uff tole pa je jajc :D / Vegica

Tale torta je bila narejena za moj rojstni dan. Bila je fantastična ... Jessie, HVALA, se priporočam še kdaj. :)) Kje pa je slikica? Saj z malo photoshopa lahko napis zbrišeš :)) / zhelvica