mnenj na posebni strani

Ananasov šejk

namesto sladice, za osvežitev, za nekaj na hitro...

Sestavine

pol ananasa

1 banana

sok ene limone

1 jabolko

Postopek

Jabolko olupimo, zrežemo na krhlje (ni treba, da so mali) in odstranimo peščišče. Ananas olupimo in če ima zelo trd kocen, ga lahko damo stran, sicer pa se v šejku niti ne čuti, ker se vse zmelje. Limono stisnemo in banano olupimo. Vse sadje zrežemo na kose, recimo 3 - 5 cm dolge, da bo šlo hitreje in zmečemo v posodo šejkerja. Vključimo, pretresemo in postrežemo v lepem visokem kozarcu, ki mu lahko rob okrasimo s sladkorjem ali pa zanj zataknemo rezino kivija, banane, ananasa, dežniček... Obvezno damo zraven še slamico in dolgo žličko za pravo razvajanje.

Opombe

Pozimi je takle sončen šejk pravi balzam, je namreč krasne svetlo rumene barve in prežene zimsko depresivno vremensko razpoloženje, vitaminčki pa poskrbijo, da ostanemo fit.

Če pa šejk delamo poleti, damo lahko prej vse sadje v hladilnik, da se ohladi in tudi v šejk zamešamo nekaj ledenih kock. Damo jih na začetku, da jih bo šejker zdrobil.

Mnenja o receptu

To pa je res super pijača pa na zdravje. / mark5

js bi pa nekaj uprašala a ma kdo kak dober recept za čokoladni šejk? / janča

^^ jst sam dodam dve večji žlice nutelle not pa je takoj mal bl čokoladno...(banana+mleko+nutella+zmiksaš...) / Tortelina