pečenje,veganstvo,vegetarijanstvo,tople predjedi,kruh,zelenjavne jedi,prigrizki,7 razlogov, zakaj je sveža hrana boljša za vas!,To se bo zgodilo, če boste jedli več nepredelane h

Bruschette s paradižnikom in kumarami

Nekaj malega za pogostitev

Spar Slovenija   4.10.2023
2023-10-04
Bruschette s paradižnikom in kumarami
    zelenjavne jedi
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 15 minut 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 8 oseb

8 rezin kruha

ekstra deviško oljčno olje

2 paradižnika

1 kumara (srednje velika)

1 čebula

sol

balzamični kis SPAR NATUR*PUR

sveža bazilika

Postopek

Paradižnik in kumaro umijemo in narežemo na manjše kocke. Čebulo nasekljamo. Vso zelenjavo damo v večjo skledo. Svežo baziliko natrgamo ali nasekljamo in dodamo v skledo. Vse skupaj začinimo z olivnim oljem, balzamičnim kisom in soljo. Pripravili smo neke vrste solato, ki jo je treba le še dobro premešati.

Kruh narežemo na tanjše rezine. Na ponvi segrejemo olivno olje in na olju popečemo rezine kruha. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj se bo sicer kruh zažgal; zato ga popečemo na srednji temperaturi in raje počakamo kako minuto dlje.

Sveže popečene rezine kruha obložimo s paradižnikovo kumarično solato, ki smo jo ravnokar pripravili. Po želji še dodatno pokapamo z olivnim oljem in solimo. Na vsak obložen kruhek oz. bruschetto položimo še listek sveže bazilike in bruschette postrežemo.


Opombe

Avtor recepta je Little Kitchen Vibes

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.