mnenj na posebni strani

Musaka z jajčevci

Sestavine

2 večja ali tri srednje velika jajčevca

2 žlici moke

olivno olje

sol in poper

1 skodela sojinih kosmičev

1 čebula, narezana na drobno

2 stroka strtega česna

2 olupljena in narezana paradižnika

1 žlica narezanega peteršilja

1 žlica origana

1 žlica bazilike

3 žlice sojine smetane ali mleka

Postopek

Jajčevce narežemo na rezine in jih malo pomokamo. V ponvi segrejemo samo malo olja, toliko, da je dno namaščeno in popečemo rezine po eni in drugi strani. Nato jih naložimo na topel krožnik. Posolimo in popramo šele ko so rezine pečene.

V posodi na olju pražimo čebulo, dodamo česen in paradižnik. Mešamo, če je potrebno, zalijemo z malo vode. Dodamo predhodno v vodi namočene sojine kosmiče, baziliko, origano in peteršilj. Solimo in popramo.

V manjši pekač, namaščen z oljem, naložimo pečene rezine jajčevcev. Nanje položimo popražene sojine kosmiče, jih prelijemo z žlico ali dve sojine smetane in postopek ponovimo. Na vrhu mora biti jajčevec premazan s smetano. V pečici pečemo 30 do 40 minut na 190 stopinj.

Mnenja o receptu

Hvala za idejo ! Danes bom pripravila za kosilo. Upam, da mi bo uspelo jajčevce najti, ker je še praznik,ostalo pa imam doma. Moji vegetarjaci, bodo sigurno zadovoljni z mojo izbiro jedilnika, le če bom dovolj spretna pri pripravi. Zato se javim še enkrat, napišem, kako je izpadlo in ocenim. Za sedaj samo: odlična predstavitev tvojega recepta ! Pozdrav, Varia / Varia

Super recept, prepost za pripravo. Musako smo uničili še preden sem se spomnila, da bi jo fotografirala in prilepila slikco zraven. Pa drugič! / Vanilija

Super in zelo okusno. / mariopir

Kaj bi lahko uporabila namesto sojinih kosmičev? / majacebelica

Mleto meso. / rimljanka

A nič krompirja? / Polpeta

Nič. lp / mišzmoke