mnenj na posebni strani

Gibanica

Sestavine

1 jogurtov kozarček pšeničnega zdroba

1 jogurtov kozarček ostre moke

1 zavitek pecilnega praška

1/2 jogurtovega kozarčka sladkorja

4-5 jabolk

1/2 litra mleka

30 dag zmletih orehov

1/2 kg skute

1 jajce

10 dag zmletega maka

2 dl mleka

sladkor

3 zavitki vanilijevega sladkorja

mleti cimet

Postopek

Testo:

zmešamo zdrob, ostro moko, pecilni prašek in sladkor, posujemo na pomaščen peki papir, enakomerno in enakomerno zravnamo.

Nadev 1:

jabolka naribamo, damo na mešanico za testo, posujemo s sladkorjem, cimetom in vanilijevim sladkorjem po okusu in polijemo s pol litra mleka. Večkrat prebodemo z vilico, da mleko prodre skozi zmes in pustimo stati pol ure.

Nadev 2:

na jabolka damo 30 dag zmletih orehov, vanilijev sladkor, cimet in sladkor.

Nadev 3:

na orehe damo (razmažemo)pol kilograma mehke, pretlačene skute, ki smo ji primešali 1 jajce, vanilijev sladkor in sladkor.

Nadev 4:

na skuto damo makov nadev, ki ga naredimo iz 10 dag zmletega maka, polijemo z vrelim mlekom, da dobimo tekočo zmes, dodamo sladkor po okusu in polijemo po skutinem nadevu.

Po vrhu polijemo 1 kozarček sladke smetane in damo v pečico, segreto na 220 stopinj, po 10 minutah znižamo na 200 stopinj in pečemo še 40 do 50 minut.

Mnenja o receptu

Pecivo na suho :) / DanaS

Preden sem se odločila poslati recept, sem skrbno prebrala "pecivo na suho" in menim, da je kar nekaj razlik. N.pr.: v pecivu na suho so 3 jajca, ni ostre moke, testo je razdeljeno na 3 dele, spodaj v sredini in na vrh. Tudi poliv na koncu je precej drugačen. Sicer pa, veliko receptov je podobnih, pa se vendar med seboj tudi malo razlikujejo in zato so naše jedi tako pestre, kajne?! :) / lenca58

Saj ni bilo nič slabega mišljeno, brezskrbi!! / DanaS

Super! Hitro prazen pekač. / toyota

Samo v informacijo...ali bi bilo kaj narobe, če ne bi dodala jajca v skuto? Lp, Katjuška / katjushka

Lenca........imaš prav....ni isto kot pecivo na suho......a kaj šele da je prepisano.....zelo lepo si napisala recept...in zelo razločno....gibanica je bila odlična in kot tako tudi dajem oceno. Je velika razlika med gibanico in pecivom na suho.... katjuška.....mislim da ne bi bilo nič narobe če ne daš jajce.....jajce malo bolj skupaj potegne skuto....ampak to je smao moje mišljenje / cukrcek

Danes ob 15;00 je bil samo recept na belem papirju in ob 20;00 je tudi samo recept na belem papirju. Vmes je bila gibanica spečena in gostom je tako ugajala, da sem jim jo razdelila še za domov. Odnesli so še izvod recepta , kjer so pripisali:" Fantastično dobro!" Mislim, da boste dobili tudi novega naročnika Plus paketa! / Nelly

Kako velik pekač se pa uporablja za to pecivo? / karmen

Kako velik pekač pa potrebujem? / karmen

Kako velik pekač potrebujemo? / karmen