mnenj na posebni strani

Testo za palačinkarja

Sestavine

3 jajca

125 g moke

1 dl mleka

ščepec soli

malo sladkorja

1 pecilni prašek

1 olupljeno in naribano jabolko

cimet po želji

Postopek

Rumenjake dobro stolčemo, dodamo mleko, sol, sladkor, jabolko in cimet. Zmešani masi dodamo moko s pecilnim praškom in premešamo. Naredimo trd sneg iz beljakov in ga narahlo vmešamo.

To je masa za palačinke v palačinkarju. Ko so pečene po obeh straneh, jih posladkamo s sladkorno moko ali pa prelijemo z javorjevim sirupom. Lahko tudi s stopljenim medom.

Palačinke pečemo lahko tudi brez palačinkarja, toda te so nekoliko debelejše in ne tanke, kot smo jih mi vajeni. Brez sladkorja, cimeta in jabolka jih lahko uporabimo za prilogo k omakam. V testo lahko damo kuhano špinačo, grah ali kako drugo zelenjavo. Ko palačinko obračamo v navadni ponvi jo pokrijemo s krožnikom in obrnemo na drugo stran, tako jo lažje zapečemo po obeh straneh.

Pečemo na nizki temperaturi, da ima testo čas vzhajati.

Opombe

Recept sem naredila zato, ker je originalen nemogoč. Ko kupite palačinkarja (to je ponev, ki jo reklamirajo na TV), dobite nekako skrpucalo receptov, s katerimi si ne morete pomagati. Tako sem naredila osnovo, ki jo lahko vsak po svoje spreminja. Vedno mora biti v testu pecilni prašek. Pri pečenju omlet v palačinkarju moramo ponev imeti na nizki temšperaturi in vedno malo namaščeno. Zelo primerni je sprej z oljem.

Mnenja o receptu

Naredili smo palačinke brez palačinkarja, ker ga nimamo in so bile odlične. Polili smo jih z javorjevim sirupom in jih jedli z dodatkom stepene sladke smetane. Kolegica pa je po tem receptu delala s palačinkarjem in je tudi uspelo! / Hana65

Namesto palačinkarja lahko verjetno uporabimo tudi vaflomat, a ne? / Veri

Naredila sem jih v navadni ponvi in so prav tako super uspele. Skupaj s smetano in nutelo smo jih postregli za pozno kosilo - uspeh je bil popoln / natali

Nastale so več kot odlične palačinke. Jabolko jih naredi sočne. Vse pohvale za odličen in enostaven recept. / jade