Pečene paprike v solati

Pečene paprike v solati

Sestavine

Količina: za 4 osebe

10 mesnatih paprik

2 stroka strtega česna

1 žlica drobno narezanega peteršilja

sol in poper po okusu

olje in kis po okusu

olje za cvrenje

Postopek

Paprike operemo, očistimo in obrišemo s papirnatim prtičem. Segrejemo olje in v njem ocvremo paprike. Pri tem jih obračamo. Dobro pečene paprike položimo na papirnati prtič, pokrijemo z drugim prtičem ter počakamo, da se nekoliko ohladijo, da jih lažje olupimo. Olupljene paprike lahko uporabimo na različne načine. Lahko jih paniramo in ocvemo, nadevamo s sirom ali kakšnim drugim nadevom. Okusne so v solati. Naložimo jih na krožnik in prelijemo z marinado, ki smo jo naredili iz strtega česna, olja, kisa, soli in popra. Nazadnje jih potresemo z drobno razrezanim peteršiljem.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

gringa  

kuha že od: 14.6.2007

Št. objav: 288

Objavljeno 18.7.2007 ob 21:44

Tudi jaz pripravljam to pariko! Vsi uzivamo v njej. Rdi jo imamo kot prilogo k jedem ali pa v solati, s cesnom in petrsiljem. Prvic sem jo vlagala in sem v mesanico kisa in vode dodala se poper, sol, petrsilj in cesen....kar precej. Bilo je zelo okusno in dobro se je ohranilo. Paziti je potrebno le da so kozarci dobro napolnjeni, da je vsa paprika pokrita s tekocino, da je dobro zaprto in da se pocasi ohlaja. Jaz ponavadi kozarce kar okrog obrnem in pokrijem z deko. No ampak je to precej zamudno! Zdaj jih kar popecem, potem pa v plastisticne vrecke in v zmrzovalnik!

špelona  

kuha že od: 6.1.2006

Št. objav: 53

Objavljeno 19.7.2007 ob 13:01

mmm...tole pa zgleda fino.

pri nas doma imamo radi papriko, ki jo popečem v pečici in olupim (obvezno mora biti rdeča!), nato pa jo nadevam s feta sirom in na koščke narezanim pečenim pršutom, pa z začimbami....za nekaj minut gre to spet v peč in voila...ta odlična zadevca je že pripravljena.:)

leiiča  

kuha že od: 20.9.2008

Št. objav: 55

Objavljeno 23.2.2012 ob 12:39

Zelo vesel

Mmm obožujem pečeno papriko...

ašim  

kuha že od: 21.11.2010

Št. objav: 28

Objavljeno 17.2.2013 ob 9:38

Zelo vesel

Meni se kar sline cedijo ko slišim besedi pečena paprika!!!!!!!! Če je tak dobra ko tista ki sem jo jedla (nedvomim da ni) potem vsaka ti čast, ker je to za moje pojme eden najboljših receptov vseh časov

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?terezija
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.