božič,valentinovo,pečenje,jesen,poletje,pomlad,zima,sladice,mlečne jedi,prigrizki

Preprosto okusen cheesecake

preprosto pripravljen cheescake

terremotto  Izvor: USA
Preprosto okusen cheesecake
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 4+ ur 4+ ur
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 6 oseb

Krema:

500 g mascarponeja

2 veliki jajci

152 g mletega sladkorja

1 žlička vanilijevega ekstrakta

Piškotno dno:

128 g mletih piškotov

74 g stopljenega masla

28 g mletega sladkorja

1 ščepec soli

Postopek

Izberemo tortni model manjše dimenzije in pečico segrejemo na 180 stopinj. Preden se lotimo priprave osnove in nadeva, model na zunanji strani "oblečemo" z aluminijasto folijo, saj lahko med peko iz njega kaplja nadev.

Iz zdrobljenih piškotov, masla, soli in sladkorja naredimo piškotno dno. Vse sestavine dobro premešamo in enakomerno pritisnemo ob dno in obod modela, tako da na dnu naredimo debelejši sloj kot ob straneh.

Pripravimo nadev. Sladkor in mascarpone premešamo, da dobimo gladko zmes (vse sestavine naj bodo sobne temperature). Dodamo jajca in vanilijo ter ponovno premešamo do gladkega. Da v zmes ne vtepemo preveč zraka, jo mešamo pri srednji hitrosti.

Zmes vlijemo na piškotno osnovo, nato pa pekač postavimo v pečico. Torto pečemo v ogreti pečici 30 minut, da se po vrhu naredi malo rjavkasta skorjica.

Pečen cheesecake odstranimo iz pečice in pustimo, da se počasi ohladi. Torta bo šele kasneje postala bolj čvrsta, zato jo pustimo pri miru.

Ko se chesecake malo ohladi, ga lahko polijemo z zmrznjenim sadjem, zmešanim s sladkorjem in želatino. Pred serviranjem naj 12 ur počaka v hladilniku.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15821

Objavljeno 15.4.2020 ob 18:59

Na kako nizki temperaturi mešamo zmes sira, jajc in ostalega, da ne vtepemo preveč zraka? Slišala sam že na močno in rahlo stepanje, pa hitro in počasno, za temperaturo med stepanjem pa le v primeru, če stepamo na pari. Torej, na koliko stopinjah stepati? Hvala.

terremotto  

kuha že od: 13.3.2007

Št. objav: 8

Objavljeno 17.4.2020 ob 12:56

Vse uporabljene stvari naj so sobne temperature. Ne mešamo pri največji hitrosti. Nizka temperatura je napaka in bom popravila.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.