Krompirjeva musaka

izid  
    priloge: krompir
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  •  2
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg krompirja

2 para hrenovk ali klobas

4 jajca

2 dcl sladke smetane

3 dag margarine

žlica olja

sol

krušne drobtine

Postopek

Krompir skuhamo in ga olupimo. Prav tako skuhamo hrenovke ali klobase ter jajca. V pekač damo olje. Krompir narežemo na rezine. Polovico ga položimo v pomaščen pekač, na krompir položimo hrenovke ali klobase narezane na kolobarčke in jajca narezana na rezine. Na vrh položimo še preostali krompir, obložimo s koščki margarine, posolimo, polijemo s sladko smetano in potresemo s krušnimi drobtinami. Postavimo v ogreto pečico (200 stopinj celzija) za 20 minut. Postrežemo toplo.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Vilina  

kuha že od: 7.3.2003

Št. objav: 600

Objavljeno 29.9.2005 ob 7:16

Nam se je tale jed zdela čisto v redu. Mož, ki drugače ne mara hrenovk, je rekel, da so v tej obliki kar znosne. Dala sem surov krompir,narezan na res tanke kolobarčke, pa tudi hrenovk nisem prej kuhala, sem pa res vse skupaj dobro zalila s smetano, pomešano z malo mleka, da je vse kar plavalo v njej. Skratka, pečeno je bilo v dobre pol ure, krompir pa je bil res dober, zelo sočen in maslen.

SANITETA  

kuha že od: 5.7.2005

Št. objav: 92

Objavljeno 29.9.2005 ob 9:22

Vesel

Moja babica, ki je bila kuharica je večkrat pripravila jed, ki smo jo poznali pod imenom - francoski krompir. Tudi jaz jo še vedno pripravljam in imajo jo neznansko radi . Gre pa takole : pekač namaži z maslom in polagaj nanj po plasteh - kuhan in na ploščice zrezan krompir, trdo kuhana in na ploščice zrezana jajčka, grah (lahko zamrznjen ali iz konzerva ), na ploščice zrezana kranjska klobasa ,nariban sir, krompir... Zadnja plast naj bo krompir. Sladki smetani dodaj mleko -približno pol - pol in dve jajci . Vsako plast krompirja posoli in polij s pripravljeno smetano, po vrhu pa še posebno obilo. Peci v Speci v pečici. Postrezi s solato in okusno kosilo je tu. Ne preštevajte kalorij ! Postile se boste jutri !

eproj  

kuha že od: 11.7.2006

Št. objav: 6

Objavljeno 23.9.2006 ob 13:48

Zelo vesel

dobr

eproj  

kuha že od: 11.7.2006

Št. objav: 6

Objavljeno 23.9.2006 ob 13:48

Zelo vesel

dobr

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.