piknik,rojstni dan otroka,pečenje,hladne predjedi,tople predjedi,kruh

Pizza muffini

slani muffini iz kvašenega testa

Pizza muffini

Sestavine

Količina: 12 muffinčkov

Testo:

1 dl mlačnega mleka

žlička sladkorja

½ zavitka kvasa (21 g)

250 g moke

4 žlice masla

jajce

sol

½ žlice začimb za pizzo

maščoba in moka za model (ali pa uporabimo "papirnate srajčke")

sesekljana čebula

žlica olja

50 g šunke (ali salame, slanine ...)

paradižnik

50 g šampinjonov

50 g sira

Postopek

V posodici zamešamo 3 žlice toplega mleka in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. V večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo maslo, jajce, preostalo mlačno mleko, sol in začimbe za pizzo. Z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno) zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 35 minut.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za muffine namažemo z maslom, pomokamo ali pa vanje položimo papirnate srajčke (kar je še bolje in enostavneje).

Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju. Šunko naribamo, paradižnik olupimo in narežemo na kockice, šampinjone narežemo na lističe (ali pa uporabimo kar šampinjone iz konzerve), sir naribamo. Prepraženo čebulo, šunko, paradižnik, šampinjone in polovico sira vgnetemo v testo z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno). Testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača ter potresemo s preostalo polovico sira. Pečemo jih 25 minut, da postanejo zlato - rjavi. Ponudimo tople ali hladne.


Opombe

Ko ostale sestavine (čebulo, šunko, paradižnik, šampinjone in sir) vgnetemo v testo, nastane velika packarija - ampak naj vas ne zavede, saj bodo muffinčki še vedno lepo narasli in ostali rahli. Sama vem, da sem prvič močno dvomila, kaj bo nastalo iz tega. Zdaj pa jih skoz pečem!

Jaz ponavadi delam dvojno količino testa - najprej spečem eno rundo (12 muffinčkov), medtem druga količina testa čaka, nato pa še drugo rundo. Čeprav druga polovica testa še enkrat vzhaja, so vsi muffinčki po izgledu in okusu enaki (prva in druga runda).

Če muffinčke pečete v papirnatih srajčkah, le-te takoj po peki ne bodo šle lepo stran od testa. Po nekaj urah, ko se muffinčki dobro ohladijo, pa se papirčki lepo odlupijo stran.

Zadeva je res super in je dobra priloga k različnim jedem, pri katerih ponavadi jemo kruh. Zadevo res priporočam, saj zelo popestri jedilnik, četudi nismo ravno veliki ljubitelji kruha.

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

tincy202  

kuha že od: 27.9.2010

Št. objav: 49

Objavljeno 10.4.2011 ob 15:51

jaz se pa spomnim ko smo to delali ko smo bili mlajši, to je bilo nepregrešno dobro in kar naenkrat najdem recept, to je bilo že pred kakim letom in sm jih pekla ogromno, sam so bili naši navdušeni, zdaj pa mi je recept spet padel v oči in se jih bom spet lotila ker sem sama doma, pa seveda ocena 5

Otočanka  

kuha že od: 16.1.2010

Št. objav: 40

Objavljeno 6.5.2011 ob 20:01

Tile muffinčki so fantastični, vedno zmanjkajo kot bi trenil.

Čista 5!

AmarettoQueen  

kuha že od: 28.6.2007

Št. objav: 18

Objavljeno 23.5.2011 ob 11:22

Moj, ki je nor na pizze, je bil več kot samo zadovoljen s tem receptom in z muffini.

Sicer je bila masa precej pocasta ampak na koncu je bilo odlično.

hanika  

kuha že od: 30.3.2007

Št. objav: 3

Objavljeno 8.10.2011 ob 15:59

Super recept, jaz sem namesto sira dala mozarrelo, namesto svežega paradižnika pa sem ga spekla v pečici skupaj z začimbami in malo česna, fejst zmešala in mmmmmm diši celo stanovanje :)

Šuštarjeva  

kuha že od: 30.11.2010

Št. objav: 37

Objavljeno 17.2.2012 ob 17:26

tile mafini so super, no jaz sem namesto paradižnika dala kar navaden kačap ( kar malo večjo količino ) in dodala večje količine šunke in sira kot so tukaj napisane na zgoraj napisano maso testa ter malo več olja. In so zelo sočni in okusni. Same pohvale. Grem sedaj še naprej pečt... smo namreč že vse pohrustali :D

SlavicaJ  

kuha že od: 24.4.2011

Št. objav: 158

Objavljeno 14.4.2012 ob 11:08

Preizkusila recept. Zdeva se obnese.Delala dvojno količino.Sestavine po receptu pozabila dati paradižnik in kečap pa je bilo vseglih dobr zelo.Rahli. sem pa dala več šunke siratudi več,česen in čebulo tudi skupaj prepražila. tudi jaz sem narezala na kockice bil lep pogled, ko si ugriznil muffin in čutil prav prijeten okus.

Pride jih veliko nisem štela, ker so bili takoj odjemalci.

Po daljšem klepetu v družbi,ko so bili ohlajeni pa glej šmenta vsem so bili še bolj všeč.

Pekač za muffine namazala z margarino in tudi pri nadaljevanju peke čeglih je bil vroč pekač in občutek da vse kar sem namazala steklo na dno so lepo padli iz pekača. Ocena5

Auntie  

kuha že od: 20.8.2011

Št. objav: 10

Objavljeno 26.5.2012 ob 18:02

Mene pa zanima, koliko pizza muffinov dobimo iz tega?

je za navaden pladenj (12 muffinov) ali več oz. manj?

Hvala že vnaprej! :)

amywinehouse  

kuha že od: 10.1.2009

Št. objav: 12

Objavljeno 21.10.2012 ob 22:37

Zelo vesel

Super mafini! Sestavine sem sicer precej prilagodila (tuna, mocarela, kapre, paradižnikova mezga, izpustila sem čebulo, česen in šunko) in mafini so čista 5! Ravno dovolj sočni, rahli. Je pa res, da sem se med pripravo spraševala, če bo to sploh za pojest - pa sem prebrala še opombo :)

Zuckerfee  

kuha že od: 21.7.2010

Št. objav: 118

Objavljeno 22.10.2012 ob 22:56

Zelo vesel

Naredila danes zvečer, so še topli izginili pa sva samo 2. Super so!

nathalie  

kuha že od: 8.7.2010

Št. objav: 130

Objavljeno 7.11.2012 ob 12:56

Zelo dober recept! Jaz sem dala v testo več začimb kot piše v receptu in malo popra, saj imamo radi bolj začinjeno hrano. Poleg šunke sem dala še suho klobaso. Ko sem dala maso v modelčke za muffine sem poleg sira dala še tudi česen in čebulo kar surovo in je bilo super.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.