Breskvina roladna bomba

roladna torta, pripravljena v skledi, s smetanovo - jogurtno kremo in koščki breskev

Breskvina roladna bomba
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  4,2
  • Zanimivosti

Sestavine

Rolada:

3 jajca

50 g sladkorja

80 g moke

1 vanilin sladkor

žlička pecilnega praška

jagodna, malinova,...marmelada za premaz

Krema:

0,5 l sladke smetane

breskve iz kompota

330 g breskovega jogurta

sladkor po želji

4 žlice soka iz kompota

vrečka želatine v prahu

Postopek

Rolada:

ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg s polovico sladkorja ter ščepcem soli. Rumenjake stepemo z ostalo polovico sladkorja ter z vanilinim sladkorjem, da nastane bledo rumena, penasta zmes. Beljake dodamo masi iz rumenjakov ter na rahlo vmešamo še moko s pecilnim praškom.

Maso enakomerno razporedimo po plitvem pekaču, prekritem s peki papirjem. Pečemo 10 minut na 180 stopinj. Pečeno biskvitno ploščo zvrnemo iz pekača in še toplo pokapamo z malo soka od kompota, namažemo z marmelado ter zvijemo v rulado. Ko je ohlajena, jo razrežemo na koščke ter vsakega posebej napojimo s sokom od kompota, saj se rulado potem lepše zlaga v skledo.

Masa:

želatino namakamo v mrzli vodi 10 minut. Breskve narežemo na majhne koščke. Sladko smetano sladkamo po okusu in stepemo. Stopljeno želatino primešamo jogurtu, dodamo 4 žlice soka iz kompota, na koncu dodamo še sladko smetano. V nastalo kremo primešamo še koščke breskev.

Sestavljanje torte:

stekleno skledo prekrijemo s prozorno folijo in stene obložimo z roladnimi rezinami (čim bolj na tesno, da ni vmesnih luknjic). Breskov nadev naložimo do vrha sklede ter poravnamo.

Sadno rulado pustimo v hladilniku čez noč, da se lepo oblikuje in nadev strdi.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

bombetka  

kuha že od: 18.11.2009

Št. objav: 30

Objavljeno 7.12.2009 ob 13:01

Vesel

mmm. na tak način tudi mi delamo šarloto. Zelo dobro

marijajak  

kuha že od: 13.12.2009

Št. objav: 116

Objavljeno 16.12.2009 ob 9:40

Včeraj sem jo naredila, danes pa poskusila. Sladica je zelo dobra in recept je dobro in natančno napisan. Naredila sem jo sicer iz 4 beljakov in dveh rumenjakov, ker so mi beljaki ostajali, a je bila rolada kljub temu okusna. Namesto breskovega kompota sem uporabila mareličnega.

Dodala bi samo še to, da sem naredila kremo le iz polovične mase, ker imam raje več testa in manj kreme.

Viva Meier  

kuha že od: 20.12.2009

Št. objav: 673

Objavljeno 24.12.2009 ob 19:13

Jezen

Zelo dobri okusi, a šele po drugi izdelavi.

Rolado sem delala točno po receptu pa je nastala obupna, vsa se je lomila, bila pa je tudi zelo suha, kljub izdatnem namakanju s sokom od kompota. Naslednjo sem delala iz petih jajc in ustrezno več moke in sladkorja in je uspela super.

Krema je krasna le za obstoječo količino rolade se mi zdi, da je je veliko preveč. Sama sem spekla taveliko rolado in jo tanko rezala, da sem obložila celo "družinko skledo za solato" pa je bilo kreme polno. Kaj bi počela s kremo če bi imela tako mini roladico kot iz recepta, pa res ne vem... Drugače pa vse pohvale

ivan  

kuha že od: 2.1.2010

Št. objav: 4

Objavljeno 2.1.2010 ob 10:19

Jezen

izgled je bil zelo lep zato me je recept pritegnil in sem ga tudi sam poiskusiv. ampak sem ugotovil da z rulado nekaj ni bilo vredu. ker mi je rurada ko sem jo zvijav razpokala in je biv njen izgled grd zato sem se odločil da ne bom nadaljeval ker se mi je zdelo škoda materjala za kremo. misliv sem da sem narediv napako sam a vidim da temu ni tako saj je mnenje ostalih enako.

sabina bina  

kuha že od: 21.10.2009

Št. objav: 5

Objavljeno 8.1.2010 ob 10:55

Za tiste, ki pravite, da vam je rulada popokala...mogoče ste jo preveč na tanko razporedili po pekaču in se je zato tudi posušila in se kasneje tudi zdrobila. Sama sem jo razporedila tako, da je bila debelina primerna tej količini. Ko sem jo vzela iz pekača sem jo takoj pokapala z malo soka (ne preveč) da se omehča. Tako da Viva Meier, ne vidim razloga, da bi rulada kljub namaknju ostala suha. Ker kot sem napisala v receptu, jo sama dvakrat napojim s sokom. Prvič pri samem zvijanju rulade in drugič potem ko je že ohlajena. Sama sem ravno tako uporabila veliko skledo za solato in mi je prišlo vsega ravno prav, tako rolade kot tudi kreme, s tem da dna roladne bombe nisem več prekrivala z rulado. Glede na to da sem to bombo delala prvič in mi je tudi kar uspela upam, da boste imeli prihodnjič več sreče pri izdelavi

Viva Meier  

kuha že od: 20.12.2009

Št. objav: 673

Objavljeno 10.1.2010 ob 22:53

Res je bila zelo tanka, ker je prišlo zelo malo mase. Iz tako malo mase za rolado (in če jo razdeliš po pekaču debeleje, kot sem jo sama) dobiš eno mini roladico, s katero lahko obložiš skledo od kosmičev po moji, sedaj že dvakratni, izkušnji :D

Maxi25  

kuha že od: 12.5.2011

Št. objav: 195

Objavljeno 4.6.2012 ob 12:59

Zelo vesel

Tudi sama se to poskusila. Malce sem jo še preoblikovala in naredila torto Ježka :)))

super recept.

pera:)  

kuha že od: 9.6.2009

Št. objav: 90

Objavljeno 20.8.2012 ob 10:13

Super recept! Bo še večkrat na sporedu. Delala sem z marelicami, drugič bo pa z malinami, jagodami... vsakič drug okus :)

Pri ruladi sem morala povečati sestavine, saj dvomim da bi dobila toliko rulade iz samo 3 jajc. tako da sem dala 5 jajc ostale sestavine pa prilagodila količini jajc. mase je bilo glih dovolj da pekač iz pečice.

ursiii  

kuha že od: 19.1.2011

Št. objav: 543

Objavljeno 21.1.2013 ob 19:20

Spekla sem rolado iz 5 jajc, uporabila pa jagodno marmelado in jagodni kompot. Izgled je prav res super. Okusna tortica.

ninaj90  

kuha že od: 13.10.2012

Št. objav: 3

Objavljeno 31.3.2014 ob 17:22

super dobra tortica in enostavna za naredit ... sigurno jo bom še večkrat pripravila

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.