Bavarska krema

kremna sladica

gringa  
Bavarska krema
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »
    sladice: kreme za torte in peciva
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

250 ml mleka

4 rumenjaki

100 g sladkorja

2 - 3 žličke vanilijevega ekstrakta

malo soli

vrečka želatine

malo konjaka ali ruma

200 ml sladke smetane

Postopek

Penasto vmešamo rumenjake, sladkor in konjak v gosto kremo. Mleko skuhamo z ekstraktom vanilije. Še vroče dodamo rumenjakom, a stalno mešamo. To zdaj narahlo kuhamo, par minut, a pazimo, da se ne prime. V še vročo kremo vmešamo želatino, ki smo jo predhodno razpustili v hladni vodi. Malo ohladimo. Ta čas stepemo sladko smetano in jo vmešamo v kremo. Damo v posodice in pustimo v hladilniku vsaj 3 ure.


Opombe

Po želji lahko v kremo dodamo kavo, čokolado, orehe, mandlje ali sveže sadje. Jaz ponavadi po že ohlajeni kremi postavim višnje iz kompota. Vodo iz kompota pa zakuham z malo gustina, tako da se zgosti in prelijem čez.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

balonka  

kuha že od: 9.3.2007

Št. objav: 548

Objavljeno 10.9.2007 ob 18:32

Jaz to kremo zelo dobro poznam in je zelo okusna.Uporabim jo za rezino samo(kombinacija rjavega biskvita in kreme) ,da ji dodam še rozine kuhane v rumo.Pride zelo lepo in zelo dobro,sočno.

gringa  

kuha že od: 14.6.2007

Št. objav: 288

Objavljeno 11.9.2007 ob 1:00

Ja res je...prav pride za vse mogoce! Kot krema v pecivih ali pa kar sama tako! Lepo zgleda in okusna je! Pa z dodatki je lahko vsakic drugacnega okusa!!! Gringa

Povitica  

kuha že od: 7.10.2017

Št. objav: 7

Objavljeno 21.10.2017 ob 15:47

Opisan recept mi je všeč, saj je bolj zdrava različica bavarske kreme, ker se kuha. Ker so nam take kremne sladice zelo všeč in pripravljam Bayrisch Creme dokaj redno, ga bom zagotovo v kratkem preizkusila

Pri naši hiši smo sami odrasli in zaupam bio bavarskim jajcem, zato prispevam spodaj recept kreme, kot jo pripravljamo po lokalnem receptu iz Bavarske, kjer smo gostje na delu že vrsto let.

Za Bayrisch Creme po originalnem receptu se rumenjaki (4, velikost jajc L) stepajo s sladkorjem (100 g) na sopari, medtem ko se nekoliko pogreje mleko (3 dl) z dodano izdolbeno sredico vaniljevega stroka. V ogreto mleko (ne sme zavreti) se raztopijo listi želatine, ki ste jih vsaj 5 minut namakali v mrzli vodi (4 listi, če boste kremo nalili v kozarčke, oziroma 5, če jo boste ohladili v večji skledi in postregli kot žličnike; namesto 4 listov lahko uporabite 6 g zmlete želatine, ki jo morate pustiti nabrekniti v nekaj žlicah mrzle vode). Mleko, v katerem je raztopljena želatina, dodamo spenjenim ogretim rumenjakom. Premešamo in damo hladiti najprej v mrzlo vodo, nato za 10 minut v zamrzovalnik, da pospešimo strjevanje. V nekoliko zgoščeno zmes vmešamo stepeno sladko smetano (250 mL) in zmes porazdelimo v kozarčke ali damo v večjo skledo. Kremo ohladimo, tipično se postreže z malinovo ali jagodovo omako, ki jo pripravimo iz svežega ali zmrznjenega sadja z dodatkom sladkorja po okusu, zgostimo jo z dodatkom škroba. Prilagam slike.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.