10. apr 2007 13:56
Malčica,
mi smo imeli lani obhajilo - skupaj 28 ljudi. V isti zasedbi praznujemo rojstne dneve, tako da imam neposredno primerjavo. Finančno, moram reči, da s pijačo, glavno jedjo (v glavnem gril variante s solatnim bifejem) in pecivom doma profitiram pri tem številu max starih 15.000 SIT, delam pa tri dni in pripravljam, z možem se gostom ne posvetiva prav veliko, kaj šele otrokom. Je pa res da zaradi varovalke kupim tretjino preveč mesa in pijače ter raznih grickalic...
Sem se nekako odločila, da teh 15 jurčkov ni tak denar, da bi bilo vredno zamenjati za lepe spomine. Obhajilo pa še sploh, ko je prilagajanje obredu, fotografiranje, prirpave otroka (pri punchah je to sploh kunšt) toliko težje zadostiti vsem. Bila sem pred nekaj leti na birmi, kjer so prirpavili slavje doma. Gostje smo bili sami, ko so šli v cerkev (za vse itak ni prostora); vse je bilo v neki hektiki, nič kaj sproščeno vzdušje, no.
Čez 2 leti nas čaka obhajilo za najmlajšo in tudi takrat se bom odločila zadevo organizirati tako, da gremo na kosilo na kmečki turizem; še torto, ki sva jo delala sama z možem, sva packala do 2 ponoči, tako da mislim,da bomo tudi to naročili. Doma se zberemo ob aperitivu, kanapejih, morda pecivu, ter se skupaj odpravimo na kosilo, nato pa, ko je uradni del zaključen, smo vsi siti pa lahko sledi še kakšno popoldansko klepetanje ob kavici in pecivu.
To je pač moja izkušnja.
LP, pa veliko sonca na "veliiki dan" želim
tabina
p.s. meni, ki ga nameravaš pripavliti je dokaj "mesno obsežen"; če imate meso doma, gre računica skozi; pri nakupu vsega, pa informativno: na turizmu, kjer smo bili je bila podobna sestava mesne plošče: 3 kosi na osebo s prilogami in solatnim krožnikom, naročili smo še gibanico - meni je bil cca starih 1.800 SITov.
Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 10. apr 2007 14:01:00