11. apr 2007 7:54
Malčica, dobila si že kup nasvetov, izkušenj in mnenj, odločitev bo vsekakor tvoja. Če na vsak način želite biti doma, je najboljši catering - komplet s postrežbo in odnašanjem pribora. Piknik varianta je lahko samo taka, da si vsi strežejo sami iz parih Velikih posod na mizi. Upoštevaj tudi, da so vsi malo boljše oblečeni! Da bi stregla ti, računaj, da za toliko ljudi rabiš vsaj 4 - 5 x vseh skled, pladnjev, vrčev itd. Računaj korake! Po moje je najboljša varianta vnaprej naročeno kosilo v kaki gostilni: v miru pojeste, potem pa lahko doma nadaljujete s kavo, pecivom..., ker pijača je pa v gostilni zelo draga (če je vroče, tudi otroci spijejo na litre soka). Mi vsako leto pripravimo domačo zabavo za 16 - 24 ljudi. Do 3. ure, ko običajno začnemo, obe s taščo od jutra tekava sem ter tja, pa še mož pomaga. Pa imamo samo roštilj varianto. Posode imamo dovolj. V glavnem, ko se najejo, imam že vsega dost. Stalno še kdo kaj hoče, kozarcev je na koncu 3 x več kot ob začetni postavitvi, en bi še led, en bi še čaj... Zavleče se do večernih ur, tako da pospravimo samo meso s pladnjev. Naslednji dan pa še vsi do kake 3. ure popoldan pospravljamo. Toliko v razmislek. Če pa imaš res zlato žlahto, da bo vsaka ženska gledala, če je vsega na mizi, ok. Pri nas se nihče še do zobotrebca ne stegne sam. Premisli, če si res za ta dan, ki otroku nekaj pomeni, želiš toliko dela. PISTACIJA