21. feb 2007 18:20
Čao,
hvala za nasvete. Jaz sem sladko smetano (vedno živalsko) včasih skoraj vedno pregrela in dodala npr. čokolado, potem dobro zmiksala ali kako naj rečem s paličnim, potem ohladila, čez noč še v hladilnik, naslednji dan jo pa normalno stepeš in nastane ful dobra krema. Sedaj me pač samo zanima, če to isto uspe tudi z rastlinsko. Ja, lisička19, verjamem, da mojster Goljat uporablja takšno kremo, ker je res dobra....in nikakor ne iščem jajca v dlaki ali pa dlake v jajcu (sicer ne vem, v kakem smislu je bilo to mišljeno, saj lahko je bilo čisto ok, smao nisem razumela). Pa tudi to ne bo moja prva torta, niti med prvimi, tako da si upam trditi, da jih delam kar dobre. Res pa je, da nisem strokovnjak v okraševanju s tičino maso, marcipanom....kakor vidim na enih slikah tort in vse pohvale mojstricam, ki sploh niso iz te profesije.
Hvala za nasvete, bo pomagalo. Zakaj me je pa to zanimalo? Vem, smetana je dovolj trdna, samo na sobni temperaturi se kaj hitro "omehča" in potem delati rožice, okraske s tako smetano je kar težko in sem mislila kaj dodati v to smetano, da bi jo pač lažje in lepše okrasila, krema oz. smetana v torti bo pa itak brez vseh dodatkov.
Lep večer še naprej
.
Lep pozdravček, S.