21. nov 2006 13:42
Meta, še en nasvet. Praviš, da si imela testo čez noč v hladilniku. To ni nič narobe (tudi če ga imaš 2 dni), a ko ga vzameš ven, ga ne moreš takoj razvaljati. Pustiti ga moraš v kuhinji, da se malo ogreje (ne da bi postalo čisto mehko!), tako da ga lahko na hitro pregneteš. Potem se bo tudi valjalo brez problemov. Meni se kar zdi, da je bil tvoj problem v tem, tudi sama sem ga imela, ko sem pustila testo čez noč na balkonu (po možnosti pri temperaturah pod ničlo). Povsod je vedno povedano, da mora biti krhko testo v hladilniku, le redko pa povedo, da ga naravnost iz hladilnika (zlasti po nekaj urah) ne moreš valjati. Poskusi! Ja, pa še to: krhko testo glede moke ni "izbirčno", to sta po mojih izkušnjah le vlečeno in kvašeno testo, tako da lahko vzameš katero koli moko. In če se ti bo testo preveč prijemalo na desko in valjar, ne pretiravaj s posipanjem z moko, ampak rajši valjaj med dvema plastema prozorne folije za živila ali razrezane velike vrečke za zamrzovanje. teta torta Sporočilo je spremenil(a) teta torta dne 21. nov 2006 13:48:01