7. nov 2006 7:21
Hvala za povabilo vendar sem bolj poredko na tem koncu, in ne bom nič prizkušal v A., zadovoljen sem s Trstom. ežoj
7. nov 2006 7:21
Hvala za povabilo vendar sem bolj poredko na tem koncu, in ne bom nič prizkušal v A., zadovoljen sem s Trstom. ežoj
7. nov 2006 9:56
juhica101, na katero pošto čez avstrijsko mejo pa ti naročaš? A bi lahko tja naročila jaz tudi druge stvari (preko ebaya...)? Loni Makaroni
7. nov 2006 16:17
Še nisem poskušala, Loni, ker imam slabe izkušnje z njihovo banko (krediti in podobno), kjer so imeli organizacijo tako, da dol padeš. Zato sem se odločila za varianto ala knjigarna, ker sem se s tem izognila tudi plačevanju s kreditno kartico...Definitivno pa so bolj prijazni kot oni čez mejo.... LP juhica
11. nov 2006 8:23
ežoj je napisal/a: | ||
|
11. nov 2006 11:02
kluni, vse prej napisano drži, vendar sem zdej mal v dvomih. Jaz imam e-mail za ene knjige, da so poslali 25.10. in, še sedaj niso pri meni ( predvideni čas naj bi bil 21.11., bomo videli ). ežoj
29. nov 2006 20:03
pa jo imam, knjigo namreč. Danes sem bil v Trstu in dvignil knjigo The Essential Pasta Cookbok ( ja ja , tudi ribe imajo v ribarnici, preveril in kupil ). Glede knjige, si zasluži nekaj besed. 304 strani, trda vezava veliki format, kvaliteten papir in barvni tisk . Na začetku knjige, na splošno o testeninah, oblike testenin ( z imeni v italianščini, npr. fettucine, mezzaluna, agnolleti, conchigle ......... ) in izdelava testenin. Nadaljuje se : omake, juhe, predjedi,testenine z mesninami, testenine s perutnino, z ribami, zelenjavo, testenine z smetano. Kratko poglavje o sirih se nadaljuje s testeninami v solati. Tudi poglavje o cmokih ne manjka, kako izdelamo cmoke in seveda recepti s cmoki. Potem pride zelo lepo poglavje o nadevanih testeninah ( ravioli, tortelloni......... ), ki se nadaljuje s poglavjem o pečenih tesreninah ( baked pasta ). Zanimivo je tudi poglavje " pasta pronto " ( ............vse jedi so pripravljene v cca 30 min, nekatere so na mizi preden se družina vsede za mizo........... ). Knjiga se konča s poglavjem: testenine kot sladica ( pasta desserts ). Tako na hitro: recepti so videti enostavni, z normalnimi sestavinami, nič eksotičnega, jasno opisan postopek. Vsak recept je tudi poslikan, zelo lepe fotografije. Knjigo priporočam vsem tistim, ki ne marajo testenin in odsvetujem tistim, ki jih imajo radi ( saj ne boste preživeli prelistavanja knjige z vsemi tistimi lepimi fotografijami jedi, kap vas bo ). bravo kluni ! ežoj
30. nov 2006 10:47
Pa saj te knjige Essential itd. imajo tudi po naših knjigarnah, niti štiri tisočake niso stale, sem jih kupovala v MB v Mladinski knjiugi v Europarku in še kje. Mamamia mamamia
30. nov 2006 14:28
mamamia, verjetno imaš prav. Ko sem odkril amazon.com, bolj mal kupujem v naših knjigarnah. ežoj
30. nov 2006 15:14
Jaz se tudi sprehajam po amazonu, samo sem tak tip, da ko vidim kuharsko knjigo na polici, mora z mano domov...Kdo bo čakal nekaj dni...No, druga zgodba so pa knjige, ki jih pri nas ni.... mamamia
30. nov 2006 15:54
To se tudi strinjam ( da, ko knjigo imam v roki " mora z mano " ). Ne dolgo tega, sem bil v knjigarni in so z mano domov šle: Kuhinje balkana ( To je zakrivila Veri ), pa zmeraj sestra Vendelina v mehki vezavi. Pa še, teh dveh ni na amazon.com. ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Korenčkova juha
Evitine Jakobove pokrovače