Oh te tašče

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. maj 2010 12:45

Jooooj, Vanjič, zakaj si me spomnila na tisto bljuvotino od teksta....teeeeeeeebe vidim v njej/koooooooo gledam ji v očiiiiii/ in oporosti miiiiiiiiiii/če bom nekoč odšeeeeeeel.... Totalno mi je padel libido Drugače pa ne vem za noben primer, kjer bi bili trije v postelji, s tem, da je eden od njih tašča. Ker upanje umre zadnje, upam da je bilo tisto bolj figurativno izrečeno, da materialna resnica ni bila tako eksplicitna, ker Jokaste pa fizično res ne rabimo v postelji, Ojdip zadošča. Po drugi strani pa moram priznati, da sem že slišala za situacije, ko je sin spal pri svoji mami, ko je npr. ta oddovela in potem so se ta bedtime druženja kar vlekla iz dneva v tedne in iz tedna v mesec..... In so me take zgodbe vedno malo presunile, ampak nekako se mi zdi, da za tak odnos, ko sta mati in sin v zakonski postelji, da je preprosto preveč enostavno čisto vse naprtiti emocionalno nepotešeni materi in emocionalno nezrelemu mlajšemu moškemu. Za kaj takega vedno rabiš trikotnik in sicer zadnji kot tvori ženska, ki se je borila in iskala in lovila in ne-vem-kaj-še vse točno tega moškega. Pa je dobila, še preden ga je ujela (ma što god to znalilo, ali "neplanirana" nosečnost ali pa je toliko časa najedala, da se je poročil), verjetno maso sporočil o tem, da je ta moški emocionalno nezrel. Samo jih je ignorirala. ker je bil njen smoter dobiti točno njega (iz vrste razlogov, pametnih med njimi verjetno ni bilo veliko). Namenoma in nenamenoma. Če nečesa NOČEŠ videti, potem s stalnim obračanjem pogleda vstran čez nekaj časa res nič ne vidiš in to do točke, da ne prepoznaš, tudi če gledaš. Slijep pored zdravih očiju, tako temu rečejo na Balkanu in boljše oznake ni. Tako da, taki trije so v osnovi res najboljši par. Morda tega niso vedeli, ampak v življenju človek vedno dobi točno to, kar išče. Ker nikjer ne piše, da ljudje točno vemo, kar smo iskali in zato nam včasih ni všeč podoba tistega, kar smo našli. Vendelina jr.

neznan uporabnik

21. maj 2010 15:14

Samo preverjam: tisto je bila moževa mati? japaja

KARMINA  

član od: 17.11.2003

sporočila: 755

21. maj 2010 15:24

..to me je zdaj asociiralo na en grdi vic... K

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

21. maj 2010 15:33

Ponosno izjavljam da sem tašča.Ker sem tašča sem poslednično tudi mama in tega mi ne more nobena snaha uzeti.Svoja sinova sem vzgajala v veri da si bosta nekoč spletla svoja gnezda ,sta ga, tega sem vesela.Izbrala sta po svojih merilih, to spoštujem in nisem nobenemu rekla ta ni zate.Vem da imam napake, tudi snahe mi vedno niso všeč, pa saj to je normalo,smo ljudje in nesoglasja se morajo zgladiti.Jih spoštujem. Ne pričakujem da bo snaha istih misli kakor sem jaz in obratno.Ker to ne more biti.One so iz družin z drugimi navadami. Ne vem, kdaj seje začela ta gonja proti taščam.Včasih smo o slabih taščah brali le v" Pavlihi",te stvari se niso obešale na zvon.Danes pa, ker so slišali da je tista tašča hudobna je (ali bo) tudi naša taka, kar ni tako,poznam veliko tašč in veliko snah pa kaj hudo narobe ne slišim.Da so nesoglasja to drži, in alergična sem,ker se nas obravnava kakor hudobne zmaje. To je življenje in spoštujmo se med seboj. adalbert

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. maj 2010 16:00

Vendy, zakaj si spet začela! Dva dni mi je šla po glavi, včeraj sem imela mir, danes si jo pa že spet od jutra žvižgam...Najbolj hudi verzi:

Rad bi ti rekel, da bom tu ostal, ob ognjišču tvojem....vem, ko bom od mize vstal, zajokala boš....

In cvetka vseh svetk: V ognju druge ljubezni, tvoj otrok postaja mož...Zadnjikrat vzemi me v naročje.....Picture this: 30 let star sin sedi mami v naročju...

Ojoj, besedilo je po internet virih napisal Dušan Velkavrh

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

21. maj 2010 16:31

http://www.youtube.com/watch?v=VL4CzcXXt8w - da ne boste samo govorile o njej, evo, grozljivo dobro besedilo - sicer je poudarek na grozljivo, ampak ne bomo dlakocepili, ne! Poleg tega so se v tistih časih, ko je ta pesem nastala, poročali bistveno mlajši kot sedaj - tako da, Vanja, otroček, ki sedi mamici v naročju, ni star 30 let, pač pa ene 21, kar je celih devet let mlajše in v današnjih časih verjetno še sprejemljivo . Mogoče ga je pa Dušan Velkavrh napisal iz čiste zlobe in so za hec dali na trg, ljudje so jo pa kar pograbili, a, ste kdaj pomislile na to? Torej tista fama o posesivnih mamicah  sinčkov mora kar držati, se vam ne zdi???? (uh, ni prostora, da bi prilimala vse zlobkote, ki so zdajle v moji glavi ).

lp

cervus

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

21. maj 2010 16:35

Drugače mi je Pestner všeč in ga spoštujem, samo tale pesem o mami je pa res grozna, zmeraj, kadar jo slišim, dobim ene incestne asociacije. korenckova

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

21. maj 2010 16:36

japaja je napisal/a:
Samo preverjam: tisto je bila moževa mati? japaja
Tole je žleht, japaja. korenckova

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

21. maj 2010 16:48

Elčiiiii dear. JAz sem mojega upecala, ko mu je bilo 22. Si ga kar ne predstavljam, da bi se z mamo takole jokal in se ji opravičeval, ker odhaja od nje. Nah, raje ne govorim, kdaj je že on v resnici odšel z doma, ampak to paše v čist drugo temo.

O Pestnerju, njegovem glasu in posluhu pa seveda nimam kaj negativnega za povedat. Ta je v kategoriji zase, svetovno gledano.

 

No, Privšek je naredil kar dobro melodijo. Kar noče iz glave.

Vanja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

21. maj 2010 16:52

No ja, mogoče sem čudna, ampak jaz v tej Pestnerjevi pesmi ne vidim ničesar groznega. Jaz vidim zgodbo o sinu, ki se osamosvaja in je materi hvaležen za vse, kar mu je dala. Ne vem, no.

Vendelina jr. je napisal/a:
Jooooj, Vanjič, zakaj si me spomnila na tisto bljuvotino od teksta....teeeeeeeebe vidim v njej/koooooooo gledam ji v očiiiiii/ in oporosti miiiiiiiiiii/če bom nekoč odšeeeeeeel....Totalno mi je padel libidoVendelina jr.
Tole pa mora biti ena druga pesem, ker v tej tega nisem zasledila.Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 21. 2010 16:54

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti