27. maj 2007 8:07
Jaz pa se strinjam s tistimi komentarji, ki pravijo, da mora biti testo za pizzo v tem pekaču res zelo tanko, potem je pa super, kot pizza iz krušne peči, za moje pojme. Res pa je, da smo v SLO navajeni na pizze z debelejšega testa, recimo v Italiji pa ima orignialna pizza zelo tanko in kar malo krhko testo. Zato so mnogi nad italijansko pizzo kar malo razočarani, v smislu, kaj pa je zdaj to :)
Tu za ta pekač je treba testo res na tanko razvaljati in NE NAREDITI debelega okroglega roba okoli, ker se le-ta ne bo spekel, ampak mora biti pizza tudi ob robu ravna. In res le 3-4 mm debela. Zgoraj bogato obložiš in pokriješ s pokrovom. Tako se spodaj lepo zapeče in testo hrustlja, zgoraj pa je zaradi pokrova nadev lepo sočen. Meni je zelo dobra, res pa je, da ni taka klasična, kot smo je nekako navajeni. Pekač nastavim na srednjo temperaturo, da se spodaj ne zažge, pa da se nadev prepoji z okusi.
Poskusite tudi tako, morda vam bo všeč. Tudi meni prvi poskus ni uspel, ko sem naredila debelo "klasično" testo, pa privihnila rob - bilo je surovo in neokusno. Potem pa sem se pozanimala in sedaj je njammiii. :) Najboljša mi je sedaj poleti, ko jo obložim z bučkami, malancani, beluši, svežim paradižnikom, potem pa obvezno poleg naribanega sira še z mozzzarelo in na koncu rukolo.
Seveda pa je pekač super tudi z aostalo pečenje, kot je veliko že zgoraj napisanega. ampak tudi za takole pizzo je dober! Papa in veliko uspeha.
katka