10. jul 2017 9:01
Moj ameriški slamnik zelo lepo cveti, pa bi rada naredila liker ali nekaj podobnega. Namočila bi ga v žganje in počakala morda 3 tedne, precedila, dodala prekuhano vodo in sladkor. A bi bilo to to?
10. jul 2017 9:01
Moj ameriški slamnik zelo lepo cveti, pa bi rada naredila liker ali nekaj podobnega. Namočila bi ga v žganje in počakala morda 3 tedne, precedila, dodala prekuhano vodo in sladkor. A bi bilo to to?
14. jul 2017 20:55
Očitno nihče ne še delal takšnega likerja. A čem probat?
17. jul 2017 6:49
Dej, probaj, pa poročaj!Sama
Imam ameriški slamnik, pa ne upam uporabljati!
18. jul 2017 16:30
Običajno se iz ameriškega slamnika dela tinkturo in se jo dozira krajši čas po kapljicah.
Ne razumem, zakaj bi naredila liker? To ni aperitiv ali nekaj kar-tako-za-užitek-in-veselje.
http://www.lejca.si/rastline/e/echinacea_purpurea
http://www.dominvrt.si/clanek/zunanja-ureditev/ameri
7. avg 2019 12:59
ežoj je napisal/a: |
Ma kaj vam je to " ameriški slamnik ", a je to kak klobuk narejen v ameriki, ali po ameriški šegi? Pa, če sem že pri besedi, zanima me kaj je za ena rožica, ki se pripravlja na cverenje, tam zadaj, za temi rdečimi marjeticami: ežoj |
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase
7. avg 2019 23:39
Ognjič je napisal/a: | ||
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase Ognjič
|
Jaz tudi, Ognjič. Močno.
lp
8. avg 2019 6:59
Menim, da so redki, ki ga ne.
9. avg 2019 7:17
Velikokrat se spomnim naj in na njegove potopise in zapise. Res so bili lepi časi. Vse dobro mu želim, pa naj bo kjerkoli že.
9. avg 2019 7:30
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini.
9. avg 2019 7:45
naor je napisal/a: |
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini. naor
|
Da ne citiram vseh. Res je brez njega bolj dolgčas.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pesto palačinke
Jajce na oko v ramekinu, s šunko, sirom in zelišči